Novosti

Grčki turisti posjetili Vinariju "Petijević" (Video)

Objavi na Facebook profilu

U sklopu turističke ponude, grupa turista iz Grčke bila je u posjeti vinariji Petijević, gdje im je dobrodošlicu poželio i gradonačelnik grada Trebinja Slavko Vučurević.

Vinarija Petijević je sinoć dočekala 80. turista iz Grčke, koji su juče proveli dan upoznavajući čare Trebinja. Degustirali su poznata Hercegovačka vina, kao i gastronomsku ponudu našeg podneblja. Tom prilikom nisu mogli da sakriju oduševljenje našim gradom, abijentom, ljudima, kao i hranom i pićem. Takođe, gradonačelnik grada Trebinja pozdravio je turiste i poželio im lijep boravak.

Trebinje je sve više zapaženo na mapi turista, kako iz regije, tako i turista širom svijeta. Grčki turisti posebno vole Trebinje, jer svake nedelje naš grad posjećuje grupa od 50 Grčkih turista. To predstavlja značajan turistički napredak i nadamo se da ćemo u budućnosti nastaviti ovu započetu tradiciju.

www.trebinje.rs.ba

Trebinje na Guglu:

Dobro došli u Trebinje

Trebinje je drugi po veličini grad u Hercegovini i administrativno privredni centar istočne Hercegovine. Nalazi se na krajnjem jugu entiteta Republika Srpska (BiH). Ima nešto manje od 40.000 stanovnika. Smješten je na rijeci Trebišnjici, ispod planine Leotar, na nadmorskoj visini od 270 metara. Za Trebinje se kaže da je grad sunca i platana. Danas se smatra jednim od najljepših gradova u Bosni i Hercegovini.

Coordinates: 42°7112′N 18°3425′E

Latitude: 42.711200000000010000

Longitude: 18.342499999999972000

Location: Trebinje within Republic of Srpska; Bosnia and Herzegovina