Novosti

Dron nad Studencem (Video)

Objavi na Facebook profilu

Ljubav prema letenju, visinama, videu, udružila je dvojicu Trebinjaca kako bi sa heksakopetrom, ili dronom bilježili prelijepe kadrove iz ptičije perspektive. Ističu da i ovaj način letenja ima neku svoju određenu dozu adrenalina.

- To se pojavilo u ranom djetinjstvu, kad sam prvi avion dobio sa deset godina, od roditelja, a inače kao i svaki klinac jednostavno sam bio fasciniran avionima, ispričao nam je Živko Drapić pilot heksakoptera.

Njegov kolega, Danko svoju veliku ljubav prema planinama, i videu, upravo je kroz heksakopter, zaokružio. Penjanje na planinske visine, ovjekovječio je upravo ovom napravom, gdje planinari kasnije mogu vidjeti i ono što iz određenih pozicija sa planinskih vrhova nisu mogli.

- Ljubav prema planinarenju je meni urođena, a uvijek sam imao ljubav prema videu, prema snimanju, volio sam  da snimam sa visina.Znao sam i da Žika ima sklonosti prema letjelicama i rodila se jedna zajednička ideja da uzmemo tu letjelicu i da snimamo iz vazduha, rekao je Danko Karić pilot heksakoptera. 

Momci ističu da ništa nije teško, kad se tiče rada sa heksakopterom, kažu uvijek je prisutan određeni strah da letjelica ne padne, jer ovo nije jeftina igračka. Momci su do sad napravili sate i sata materijala, te učinili da se Trebinje i njegova okolina vide iz potpuno drugačije perspektive, zaljubljeni su u ono što rade i vole da se šale. Danko kaže živim na prvom spratu ali je uvijek volio da zna šta radi komšinica na petom.

Momci posvećeni životu i njihovoj letjelici, uživaju u onome što nas okružuje, ne žele da nikoga provociraju i zloupotrebe ovaj dron, kako bi nekome napakostili.

Najavljuju uskoro i jedan modelarski miting i jedan Multirotor kup u Trebinju, koji je već bio u Mostaru, gdje ističu odličnu saradnju sa Mostarcima i predsjednikom njihovog Aero kluba Juricom Kolobarićem. Vode se  motom, nebo nam je zajedničko.

Nebojša Kolak za gradtrebinje.com

Trebinje na Guglu:

Dobro došli u Trebinje

Trebinje je drugi po veličini grad u Hercegovini i administrativno privredni centar istočne Hercegovine. Nalazi se na krajnjem jugu entiteta Republika Srpska (BiH). Ima nešto manje od 40.000 stanovnika. Smješten je na rijeci Trebišnjici, ispod planine Leotar, na nadmorskoj visini od 270 metara. Za Trebinje se kaže da je grad sunca i platana. Danas se smatra jednim od najljepših gradova u Bosni i Hercegovini.

Coordinates: 42°7112′N 18°3425′E

Latitude: 42.711200000000010000

Longitude: 18.342499999999972000

Location: Trebinje within Republic of Srpska; Bosnia and Herzegovina