Novosti

Američki ambasador posjetila vinariju "Anđelić"

Objavi na Facebook profilu

Tokom današnje posjete Trebinju, američki ambasador Morin Kormak, posjetila je i prestižnu vinariju "Anđelić", gdje je probala priznata vina ovog Podruma.

Razgovarala je na temu razvoja turizma na našem području, gdje je za trebinjsku regiju istakla značaj vinara i vinogradara, koji dodatno upotpunjuju turističku ponudu Trebinja. Gospođa Kormak je u ovom prestižnom Podrumu, probala vina žilavku i Mičevac, gdje je posebno istakla kvalitet žilavke. Iako je prije probala žilavku u Americi, tada nije bila zadovoljna, ali današnjom degustacijom, rekla je da je ovo jedno od najboljih vina koje je do sada probala. Ljubazni domaćini su joj objasnili da vino do Amerike dugo putuje, mjenja klimatske uslove, različite temperature, a da je najbolje piti autohtona vina podneblja gdje se uzgaja vinova loza i proizvodi vino.

Trebinje na Guglu:

Dobro došli u Trebinje

Trebinje je drugi po veličini grad u Hercegovini i administrativno privredni centar istočne Hercegovine. Nalazi se na krajnjem jugu entiteta Republika Srpska (BiH). Ima nešto manje od 40.000 stanovnika. Smješten je na rijeci Trebišnjici, ispod planine Leotar, na nadmorskoj visini od 270 metara. Za Trebinje se kaže da je grad sunca i platana. Danas se smatra jednim od najljepših gradova u Bosni i Hercegovini.

Coordinates: 42°7112′N 18°3425′E

Latitude: 42.711200000000010000

Longitude: 18.342499999999972000

Location: Trebinje within Republic of Srpska; Bosnia and Herzegovina