Grad Trebinje
Moda i ljepota Sponzorisano

Estetski tretmani lica – Dr Jelena Nastić Đogović

Sve informacije na telefon +387 65 802 654 ili na ovom linku 

HIJALURONSKI DERMALNI FILERI

ODUVIJEK STE ŽELJELI SAVRŠENE I PUNE USNE?

Pomoću hijaluronskih dermalnih filera svojim usnama podarite dodatni volumen i punoću koje često gubimo s godinama, pogotovo kod pušača kod kojih se stvaraju i tzv. pušačke bore te bore koje nastaju od rubova usnica prema bradi. Dermalni fileri daju gotovo trenutne rezultate naglašavajući prirodni oblik usana i njihov punoću. Kako biste umanjili vidljive znakove starenja okrenite se rješenju koje je u potpuno bezopasno, bezbolno i neinvazivno – tretmanu u kojem koristimo hijaluronske filere i to kako bismo: izravnali bore, pogotovo nazolabijalne bore, povećali usne i čak oblikovali konture lica. Filere najčešće koristimo kada je koža bez sjaja, kada nam smetaju bore oko usta i pušačke bore.

ŠTO SU HIJALURONSKI DERMALNI FILERI I KAKO DJELUJU?

Takvi fileri sastoje se od hijaluronske kiseline, molekule koja se prirodno nalazi u našim stanicama, a zaslužna je za lijep i mladolik izgled kože. Hijaluronska kiselina je najvažnija za zadržavanje vode pod kožom kako bi se izgladile linije te kako bi se vratila prirodna punoća i koža održavala hidratizovanom. Isto tako, vrlo je važna za podsticanje proizvodnje kolagena. Sve to pomaže koži da izgleda svježije i zategnutije, a samim time i mladoliko. Oni licu ili usnama daju punoću, oblikuju ih, a da pritom zadržavaju prirodan, simetričan i uravnotežen izgled. Jedna od najvećih prednosti hijaluronskih filera je sigurnost, prirodan rezultat i dugotrajnost nakon aplikacije.

KOLIKO ČESTO MORAMO KORISTITI DERMALNE FILERE KAKO BI ODRŽALI ŽELJENI VOLUMEN?

Razlikuje se od osobe do osobe koliko često bi se fileri trebali koristiti. Dermalni fileri koje mi koristimo zadržavaju se na apliciranom području od 9 do čak 15 mjeseci. Budući da takvi hijaluronski fileri stimulišu proizvodnju kolagena, kod nekih pacijentkinja možda nije nužno ponoviti zahvat nakon navedenog vremenskog perioda. Ipak, kod nekih se razgradnja filera može odviti brže zbog ubrzanog metabolizma i sličnih faktora.

KAKO HIJALURONSKI DERMALNI FILERI MOGU ISTAKNUTI LJEPOTU VAŠIH USANA I LICA?

Fileri imaju raznoliku primjenu, ali su posebno popularni u području ispunjavanja linija i nabora. Upotrebljavaju se i za obnovu punoće obraza i područja brade te za poboljšanje izgleda usana. Hijaluronskim se filerima može oblikovati lice, a da ono pritom zadržava simetričan i uravnotežen cjelokupni dojam. Ono što je najvažnije koža će biti hidratizovana i mladolika. Ublažavanje linija osmijeha, obnavljanje izgubljene punoće u obrazima te naglašavanje usana samo su neki od problema koje jednostavno i efikasno mogu riješiti dermalni fileri.

ZAŠTO SE ODLUČITI ZA TRETMANE HIJALURONSKIM DERMALNIM FILERIMA?

Estetski tretmani pomlađivanja lica u kojima koristimo hijaluronsku kiselinu u našem centru su u potpunosti sigurni, bezopasni i prirodni. Hijaluronski dermalni fileri baziraju se na organskim prirodnim sastojcima jer vaše tijelo u svom sastavu već ima hijaluronsku kiselinu.
Ovaj popularni estetski tretman ima izvrsne učinke na pomlađivanje lica, oblikovanje usana, povećanje usana, izglađuje nazolabijane bore i dovodi do manje vidljivosti ožiljaka od akni.
Velika prednost je što tretman u kojem se koriste hijaluronski fileri traje jako kratko i odmah se možete vratiti svojim svakodnevnim obavezama.
Za primjenu filera, tačnije hijaluronske kiseline nema granice u godinama i na tretmane možete krenuti čim primijetite prve znakove starenja i prve bore. Tretman će vam osigurati će vam prirodan i svjež izgled odmah nakon aplikacije.

KADA MOŽEMO OČEKIVATI REZULTATE TERAPIJE HIJALURONSKIM FILERIMA?

Promjene na vašoj koži mogu se vidjeti nekoliko dana nakon prvog tretmana upravo zbog kvalitetnih dermalnih filera koje koristimo. Već nakon dvije sedmice, hijaluron će se potpuno raspodijeliti na zonama gdje smo ga primijenili, a nakon toga rezultati, ovisno o indikacijama i ovisno od osobe do osobe, mogu biti vidljivi čak i do 15 mjeseci nakon prve primjene.

Sve informacije na telefon +387 65 802 654 ili na ovom linku 

BOTOX TRETMAN ZA LICE BEZ BORA

KAKO SMANJITI ILI UKLONITI BORE?

Mimike lica mogu dovesti do pojave bora i u mlađoj dobi. Kada je osoba mlađa, koža se opušta, ali kako starite, koža gubi svoju fleksibilnost. Opuštanje kože postaje sve teže i rjeđe, što rezultira trajnijim borama. Tretman za smanjenje i uklanjanje bora pomoći će osvježiti vaš izgled, zagladiti bore i smanjiti njihovu vidljivost.

KADA SE ODLUČITI ZA TRETMAN ZA SMANJENJE I UKLANJANJE BORA?

Smijanje, mrštenje ili čuđenje su izrazi lica koji pokreću mišiće zaslužne za stvaranje brazdi i dubokih bora na licu, osobito na čelu, s vanjske strane očiju i između obrva. To uzrokuje umoran i iscrpljen izgled lica koji se može ublažiti primjenom najdjelotvornijeg i najpopularnijeg estetskog tretmana na za smanjenje i uklanjanje bora. Tretman za smanjenje i uklanjanje bora se uglavnom koristi kao tretman za smanjenje vidljivosti bora oko očiju i usta, i finih linija lica. I dok je nevjerojatno popularan za estetske svrhe, zapravo je prilično pogodan i za druga zdravstvena stanja. Trenutno se koristi za liječenje više od 20 različitih medicinskih stanja. Djeluje tako da spriječi pokrete mišića koji dovode do stvaranja bora.

REZULTATI TRETMANA ZA SMANJENJE I UKLANJANJE BORA

Primijetiti ćete poboljšanje izgleda tretiranih područja lica već nakon 24 do 48 sati nakon tretmana. Obično ćete pravi efekt primijetiti nakon 3 do 5 dana. Izgledaćete prirodnije i svježije. Većina pacijenata može se vratiti normalnim aktivnostima odmah nakon tretmana, iako treba izbjegavati naporne aktivnosti sljedeća 24 sata.

Sve informacije na telefon +387 65 802 654 ili na ovom linku 

PRIRODNI TRETMAN ZA REGENERACIJU KOŽE

KADA SE ODLUČITI ZA TRETMAN KRVNOM PLAZMOM?

S godinama se smanjuje količina kolagena prisutnog u vašoj koži i to dovodi do pojave bora a koža izgleda umorno i gubi sjaj. Za one koji nisu ljubitelji invazivne estetske kirurgije, “vampirski tretman” ima drugačiji pristup. Ona, u stvari, omogućuje tijelu da koži podari prirodni sjaj i istakne njenu ljepotu koristeći vlastitu plazmu. Dobra vijest je da je većina vas kandidat za pomlađivanje lica matičnim stanicama. Ovaj tretman pomlađivanja lica može poboljšati izgled vaše kože i tonus, smanjiti vidljivost bora, ublažiti glatke bore i fine linije, minimizirati pojavu hiperpigmentacije i pomoći kod ožiljaka od akni. To je savršen tretman ako tražite smanjenje bora oko usta, smanjenje, bora smijalica, smanjenje bora oko očiju i nazolabijalnih bora.

ZAŠTO SE ODLUČITI ZA TRETMAN KRVNOM PLAZMOM?

Ako imate suhu, umornu kožu koja je izgubila elastičnost ili želite usporiti proces starenja kože, “vampirski tretman lica” je odlično rješenje. Ovaj prirodan tretman se preporučuje svima vama koji želite izbjeći agresivne postupke i zadržati prirodan i mladolik izgled kože. Metoda se primjenjuje kada želite izgledati svježe, odmorno i pomlađeno, i ukloniti beživotan i umoran izgled lica. Za ovaj tretman koristi se krvna plazma bogata trombocitima s većom količinom faktora rasta. Odličan je postupak za smanjenje ili poboljšanje izgleda bora oko očiju, bora oko usta, za nazolabijalne bore, pušačke bore, bore smijalice i druge sitne bore, a može smanjiti i ožiljke od akni.

REZULTATI TERAPIJE

Tretman krvnom plazmom je tretman pomlađivanja vašim matičnim stanicama. Kao dermalni fileri, daje rezultate koje ćete vidjeti odmah nakon prvog tretmana. Ovim tretmanom vašoj koži trenutno vraća osvježen i mladolik izgled. Puni efekt terapije bit će vidljiv otprilike mjesec dana nakon prve primjene. Terapijom krvnom plazmom koža izgleda svježije i ljepše, a zbog svoje prirodnosti postupak ne dovodi ni do kakvih nuspojava. Moguće blago crvenilo, otok ili minimalna bol nestaju nekoliko sati nakon zahvata. Tragovi uboda su vidljivi otprilike do sat vremena nakon tretmana i onda se u potpunosti povlače.  Par sati nakon tretmana nemojte na kožu nanositi puder ili obojene kreme kako bi koža disala.

Sve informacije na telefon +387 65 802 654 ili na ovom linku 

BIOREVITALIZACIJA – TRETMAN ZA ZDRAVIJU I LJEPŠU KOŽU

ŠTA JE BIOREVITALIZACIJA?

Biorevitalizacija je injekciona metoda koja prvenstveno služi za hidrataciju lica, ali i za posvjetljivanje fleka, ujednačavanje tena i ima anti-age efekat. Biorevitalizacija se razlikuje od klasične mezoterapije po tome što sadrži veću koncentraciju hijalurona, pa su efekti vidljivi odmah posle prvog tretmana. Biorevitalizacija stimuliše proizvodnju kolagena i elastina koji su odgovorni za jedrinu i ljepotu kože lica. Ovaj tretman ne utiče samo na volumen kože i smanjenje pora, već dubinski hidrira lice. Razlika je i u tome što biorevitalizacija ima dublju metodu injektovanja. Potrebno je manje tretmana za odlične rezultate, a efekat na koži traje mnogo duže!

KOME JE NAMIJENJENA BIOREVITALIZACIJA?

Biorevitalizacija je siguran i pouzdan tretman koji je omiljen damama, ali i muškarcima koji se bore sa nepravilnostima na  koži. Ovaj tretman je idealan za osobe koje imaju dehidriranu kožu, za osobe koje su se vratile sa odmora na kome su bile izložene jakoj hladnoći ili jakom suncu ili toploti. Takođe, tretman se preporučuje za njegu kože na kojoj su se pojavili znaci starenja ili su prisutna oštećenja bilo koje vrste. Efikasan je kod kože koja je bila izložena upalnim procesima, i na kojoj su ostali tragovi u vidu fleka, mrlja, ili ožiljaka. Biorevitalizacijom se mogu tretirati i određene regije, kao što su podočnjaci, bore iznad usana ili na čelu, vrat ili cijelo lice. Osim lica i vratnog dijela, biorevitalizacijom se mogu tretirati i unutrašnje strane butina, predio znad koljena, nadlaktice, stomak i ruke. U zavisnosti od problematike na određenoj regiji, tretman je potrebno ponoviti 3-4 puta u razmaku od po mjesec dana. Savjetuje se da se biorevitalizacija uradi prije izlaganja kože suncu, odnosno prije ljetovanja, i bilo bi idealno kada bi se uradile dvije procedure prije tog perioda, a onda još jedna posle povratka sa odmora. Tada koža postaje pripremljena i zaštićena od UV zraka koji direktno utiču na starenje kože, ali i na pogoršavanje akni, hiperpigmentacije i ostalih nedostataka.

REZULTATI BIOREVITALIZACIJE

Biorevitalizacija je mnogostruki tretman, jer pruža rezultate odmah nakon tretmana i rješava više problema odjednom. Prirodan efekat se vremenom još više poboljšava i lice postaje podmlađeno i zategnuto. Koža se oporavlja i struktura se regeneriše, pa se tako i vidljivi nedostaci umanjuju. Ako želite da se riješite nedostataka na licu, i da popravite cjelokupni izgled kože, biorevitalizacija je pravo rešenje.

Sve informacije na telefon +387 65 802 654 ili na ovom linku 

Zašto je doktor stomatologije odličan izbor kod estetskih tretmana?

U DENTA LUX centru dentalne medicine prepoznali smo zahtjeve naših pacijenata za visokom estetikom, stoga smo se osim specijaliziranosti u estetici osmijeha, specijalizirali i za estetske tretmane lica, hijaluronom, botoxom i tretmanom krvnom plazmom. Dr Jelena Nastić Đogović, naša vrsna doktorica, sa višegodišnjim iskustvom, članica SESIAM Udruženja, koja je prva na ovim prostorima počela da se bavi estetskim tretmanima, zadužena je za kreiranje savršenih osmijeha, stavljajući veliki naglasak na estetiku cijelog lica, uz specijalizaciju za tretmane krvnom plazmom, te tretmane hijaluronskim filerima (hijaluronskom kiselinom) i botoxom.

U oblasti estetske i antiejdžing medicine bitna je kontinuirana edukacija i prisustvo na seminarima na kojima se prezentuju najnoviji materijali i tehnike rada, od strane vodećih stručnjaka našeg regiona.

Dr Jelena Nastić Đogović

Velika preciznost, vještina i izvrsno poznavanje anatomije lica, preduslovi su za siguran estetski tretman i savršen rezultat. Upravo se doktori stomatologije, zbog svakodnevnog rada u području lica i preciznosti koju zahtjeva njihov posao, smatraju najvještijima u tretmanima na licu. Takođe, stvaranje estetski savršenih osmijeha usko je povezano sa simetrijom i estetikom lica. Kompleksnost stomatoloških zahvata i nužnost da se tretmani izvode što nježnije i bezbolnije, omogućuje doktorima stomatologije da se vrlo lako specijalizuju i za estetske tretmane na licu.

Neki od radova:

Lokacija:

Povezane vijesti

Foča puna studenata, potrebni novi domovi /VIDEO/

admin

Stomatološka ordinacija “Dr Filipović” Trebinje

admin

Stomatološka ordinacija “Denta Lux” Trebinje

admin