Grad Trebinje
Košarka

“Učenici su me pozvali na maturu i nisu rekli da dolazi Bogdan” Bogdanović se vratio sa medaljom i novac uložio u školu

Kapiten reprezentacije Srbije, Bogdan Bogdanović, danas je jedno od najpoznatijih imena u svetu košarke. Od ranog detinjstva se znalo da pred njim stoji blistava sportska karijera, a to je potvrdila i njegovi bivša nastavnica i razredni starešina Jelena Simić, u OŠ “Pavle Savić u Mirijevu, koju je pohađao.

– To je jedan dečak pun energije i oduvek je bio zaljubljen u košarku. On je došao u šestom razredu, ja sam mu bila razredni starešina. Bogdan je bio vrlo dobar đak, jer je u tom periodu već intenzivno počeo sa treninzima, a košarka je zaista oduvek bila njegov život – rekla je u emisiji “Prvi red” na televiziji K1, Jelena Simić i dodala:

Bogdan Bogdanović / Foto: Prinscreen K1/privatna arhiva
Bogdan Bogdanović / Foto: Prinscreen K1/privatna arhiva

– U šestom razredu, na pismenom zadatku iz srpskog u vidu slobodne teme, on je uvek pisao u košarci. Ja sam ga jednom pitala, Bogdane da li bi mogao da pišeš o nečemu drugom, a on me je tada ozbiljno pogledao i rekao: “Razredna, ja ću biti igrač NBA lige”. To je bio njegov dečački san, koji je i ostvario – rekla je bivša razredna Bogdana Bogdanovića.

Bogdan priredio iznenađenje rezrednoj

– Godine 2016. posle Olimpijskih igara u Riju, kada smo osvojili srebrnu medalju, moji đaci su organizovali proslavu deset godina male mature. Moji učenici su me pozvali na druženje, ali su krili od mene da će doći Bogdan. Negde sam naslućivala, jer znam da je nakon Rija, došao u Beograd. Polako smo se okupljali u jednom restoranu, čiji je i sam vlasnik ljubitelj košarke, jer su svuda po zidovima uramljeni košarkaški dresovi. Kada je Bogdan ušao u restoran, nastalo je opšte oduševljenje. Svi su mu skandirali me, nazivali ga šampionom, aplaudirali, a ja sam se osećala posebno i veoma ponosno. Slobodno mogu da kažem, da je Bogdan ostao jednostavan dečak iz Mirijeva – rekla je Jasmina i dodala da je Bogdana videla u junu na kratko, kada je otvarao teren koji je donirao školi.

Direktor škole zahvalan Bogdanoviću

Bogdan Bogdanović / Foto: Prinscreen K1/privatna arhiva
Bogdan Bogdanović / Foto: Prinscreen K1/privatna arhiva

– Bogdan je nama podario ovaj teren. U junu mesecu je organizovao susret sa našim mladim košarkašima kojih ima puno u našoj školi. Igrao se basket 3×3. Posebno ih je obradovalo, što im je podelio veliki broj košarkaških lopti, patika, dresova. Deca su uživala u druženju, zajedno sa njim. Sve ono što sam čuo o njemu je u stvari potvrdilo moje impresije. Tog dana je bila promocija ljudskosti, jer je on pre svega jedna velika ljudska gromada – zaključio je direktor škole Milan Krstić u emisiji “Prvi red” na televiziji K1.

Na otvaranju kampa u junu, Bogdan je istakao da mu je veoma drago što ima priliku da se druži sa decom i to u školi koju je on pohađao.

Uvek mi je lepo kad dođem u kraj. Tako da mi je ovo druženje sa decom još fenomenalnije, lepše i drago mi je da sam uspeo i ove godine da organizujem ovako lepo druženje u školi u koju sam i sam išao – rekao je tada naš proslavljeni reprezentativac.

Komentar