Grad Trebinje
Trebinje

Akcija “Oganj” u Trebinju: Zbog niza krivičnih djela uhapšen i policajac

U Policijskoj akciji „Oganj“ na području Trebinja uhapšeno je pet osoba, među kojima je i policajac, zbog sumnje da su počinili brojna krivična djela.

UMinistarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske su rekli da pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Trebinje realizuju nastavak akcije “Oganj” koja se odnosi na rasvjetljavanje krivičnih djela oštećenje i oduzimanje tuđe stvari i izazivanje opšte opasnosti počinjenih u periodu 2020. i 2021 godine na području Trebinja.

– U ovim aktivnostima danas je uhapšen pet osoba koja se dovode u vezu i sa izvršenjem drugih krivičnih djela nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga, oogućavanje uživanja opojnih droga, teška krađa i zloupotrebe službenog položaja ili ovlašćenja,  dok se za još dvije osobe traga – pojasnila je portparol MUP Srspke Mirna Miljanović.

Ona je dodala da su u toku pretresi na više lokacija na području Trebinja.

– Nakon završenih aktivnosti koje provodi Uprava kriminalističke policije sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet i Policijskom upravom Trebinje, nadležnom tužilaštvu biće dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv ukupno 11 osoba. Među uhapšenim su i jedan policijski službenik PU Trebinje koji će biti suspendovan i jedan bivši pripadnik MUP – istakla je Miljanovićeva.

srpskainfo.com

Komentar