Grad Trebinje
Video Košarka

Aleksa Avramović podržao akciju “S ljubavlju hrabrim srcima” /VIDEO/

Srpski košarkaš Aleksa Avramović pozvao je građane Republike Srpske da podrže humanitarnu akciju “S ljubavlju hrabrim srcima” i tako pomognu uspostavljanje registra dobrovoljnih davalaca matičnih ćelija.

“Pozdrav dragi ljudi. Želim da vas pozovem da učestvujete u akciji `S ljubavlju hrabrim srcima` i da svi koji se nalazite u Republici Srpskoj pozovete broj 1411 do 31. decembra i podržite akciju uspostavljanja registra matičnih ćelija. Pozdrav”, rekao je Avramović.

Četrnaesto donatorsko veče “S ljubavlju hrabrim srcima” pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika biće održano u Banjaluci 28. decembra s ciljem prikupljanja sredstava za uspostavljanje registra dobrovoljnih davalaca matičnih ćelija.

Ovu humanitarnu akciju podržala je pjevačica Vanja Mišić.

“Matrične ćelije nekome mogu spasiti život. Pozivom na broj 1411 učestvuj u osnivanju registra davalaca matičnih ćelija. S ljubavlju hrabrim srcima”, rekla je Mišićeva.

Zavod za transfuzijsku medicinu Republike Srpske iskazao je potrebu za uspostavljanjem registra dobrovoljnih davalaca matičnih ćelija hematopoeze Republike Srpske, odnosno, osnivanje laboratorije za HLA tipizaciju tkiva pri Zavodu za transfuzijsku medicinu Republike Srpske.

Osnivanjem laboratorije pri ovom Zavodu za transfuzijsku medicinu Republike Srpske, te uspostavljanjem registra dobrovoljnih davalaca matičnih ćelija, građanima Srpske koji su oboljeli od bolesti koje ugrožavaju život kao što su leukemija, aplastična anemija, imune deficijencije, urođeni poremećaji metabolizma i druge, biće omogućeno da se pretraživanjem baza vlastitog i svjetskog registra pronađu nesrodni davaoci koji bi bili podudarni sa primaocem.

U okviru akcije do kraja decembra biće aktivan i M:tel humanitarni broj 1411. Pozivom na ovaj broj donira se jedna marka.

Za uplate donacija fizičkih i pravnih lica Ministarstvo finansija Republike Srpske otvorilo je račun posebnih namjena broj: 571-010-00002700-15 kod BPŠ Banjaluka i devizni račun IBAN BA:395710070400006774 /partija: 0070400000067/ otvoren kod BPŠ Banjaluka.

Komentar