Grad Trebinje
Republika Srpska

Američke sankcije srušile sajtove institucija Republike Srpske (FOTO)

Zbog sankcija Sjedinjenih Američkih Država najviše institucije Republike Srpske su danima virtuelno paralisane, zvanični sajtovi su uglavnom nedostupni i onemogućena je elektronska komunikacija i razmjena pošte.

Ovu informaciju portalu Capital.ba potvrdio je predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković ističući da su problemi sa internet konekcijom zbog kojih je otežan i onemogućen pristup zvaničnim sajtovima Vlade, predsjednika Republike Srpske i Inspektorata, rezultat sankcija.

“Isključili su nas Amerikanci. Iako imamo sve uplaćeno do februara 2025. godine, brutalno smo isključeni zbog sankcija koje su SAD uvele predsjedniku Republike Srpske“, rekao je Višković na marginama investicione konferencije “Invest Srpska” koja se održava u Tesliću u organizaciji Investiciono-razvojne banke RS.

On je dodao da Vlada preduzima određene korake kako bi prevazišla ovaj problem.

“Nemojte tražiti da preciziram kakvi su to koraci, ali u naredna dva-tri dana bi sve trebalo da profunkcioniše“, rekao je Višković.

“Nezavisne” su se uvjerile da je, u međuvremenu, sajt Vlade RS dostupan čitaocima. Ostaje da se vidi da li će uspjeti da funkcioniše bez problema.

Komentar