Grad Trebinje
Košarka

Amerikanci “poludjeli” za Topićem! Nikola je među deset najvećih talenata na svijetu, NBA timovi će se otimati

Nikola Topić više nije najveća “sledeća” stvar srpske košarke, on je stigao i na putu je ka najboljoj ligi svijeta! O tome govori i lista prestižnog novinara ESPN-a Džonatana Givonija, koji je plejmejkera Mege na pozajmici iz Crvene zvezde postavio kao desetog pika predstojećeg Drafta.

Novosađanin, koji je u avgustu tek napunio 18 godina, novi je srpski košarkaški hit, što dokazuje i u ABA ligi gde je kao igrač Mege posle tri kola drugi najkorisniji igrač lige, daleko iza zadarskog asa Luke Božića, ali i primjetno ispred svih ostalih. 

I prije početka sezone, Nikola Topić se dobro kotirao među američkim skautima, a sada ga već vide kao top 10 izbora na NBA draftu sledeće godine.

Poznati skaut i novinar Džonatan Givoni stavio je Nikolu na poziciju broj deset, što je ogroman rast u poređenju sa poslednjom listom, gde se našao tek na 26. poziciji!

Fenomenalne igre u dresu Mege i te kako su doprinijele supertalentovanom plejmejkeru, koji bi možda već nakon dresa “ružičastih” mogao da se zaputi put Sjedinjenih Američkih Država. Ukoliko ovako nastavi, zainteresovanih će definitivno biti, i to u ranoj fazi prve runde.

Ovako su opisali Topića u “skauting riportu”:

Srpski plejmejker od 6 stopa i 7 bio je jedan od najvećih igrača u usponu na draftu 2024. godine, postavljajući izvanredne proseke u Jadranskoj ligi (20,7 poena, 8,2 asistencije) u dresu Mege, tima koji je pokazao da evropski timovi mogu da budu na visokom nivou. Topic donosi ogromnu veličinu, tempo, osećaj i kreativnost kao elitnog pik-end-rol igrača, čineći svaki pas koji želite da vidite od plejmejkera, dok maltretira starije igrače u završnici. Njegova odbrana i šut sa perimetra biće pažljivo ispitani u narednim mesecima, ali on već privlači ogromnu pažnju NBA skauta na svakoj utakmici koju igra, zbog svojih jedinstvenih prednosti.

Komentar