Grad Trebinje
Hercegovina Uncategorised

Anastasija Aleksić – najmlađi odbornik sa najvećim brojem glasova

Dvadesetšestogodišnja Anastasija Aleksić iz Bileće biće u naredne četiri godine najmlađi odbornik u Skupštini opštine, a ujedno je i kandidat koji je je osvojio najviše glasova Bilećana na proteklim lokalnim izborima, budući da joj je povjerenje dalo 1.159 građana, što je ubjedljivo najveći broj glasova od svih kandidata.

Aleksićeva, koja je bila kandidat na listi SNSD-a, za Srnu kaže da je ovaj izborni rezultat veliki uspjeh s obzirom na to da je mlada, a i nova na političkoj sceni, ali i imajući u vidu činjenicu da je cjelokupna lista SNSD-a bila jaka, sa 24 ozbiljna i kvalitetna kandidata.

Anastasija Aleksić, koja je diplomirani ekonomista, zaposlena u Poreskoj upravi Republike Srpske – Područnom centru Trebinje, istakla je da će se, prije svega, njen doprinos kroz skupštinsko djelovanje ogledati u podršci svakoj dobroj incijativi koja će biti iskrena i na dobrobit njenih sugrađana.

“Trudiću se da ohrabrim mlade da se bave preduzetničkim djelatnostima. Imam veliko iskustvo u pisanju biznis-planova za razvoj malih i srednjih preduzeća i rado ću podržati svaku ideju koja može stvoriti neko novo radno mjesto”, istakla je Aleksićeva.

Ona je rekla da je tokom kampanje i kontakata sa glasačima vidjela da ima veliku podršku sugrađana, a shodno tome očekivala je i da će rezultat biti dobar.

Aleksićeva je istakla da je njen politički put trasirao njen otac Miljan Aleksić, koji je bio načelnik opštine Bileća u dva posljednja mandata, pa velike zasluge za svoj uspjeh pripisuje upravo njemu.

“Vaspitana sam u patrijarhalnoj porodici, u duhu domaćinske tradicije – poštovati svakoga, pomoći svakome, pošteno živjeti i mnogo raditi da bi se imalo. Ovo je mala sredina, svako svakog zna, zato za mene ovaj rezultat na izborima nije iznenađenje jer narod se ne može prevariti”, naglasila je Aleksićeva.

Ona je dodala da je u kampanji bila okružena dobrim ljudima, njenim timom koji joj je pomagao i pružao iskrenu i bezuslovnu podršku.

“Ovom prilikom želim da im zahvalim za trud i uloženu energiju koja je rezultat najboljeg izbornog rezultatata u Bileći. Svim mojim Bilećanima iskreno i od srca zahvaljujem za veliku podršku na proteklim izborima”, kaže Aleksićeva.

Aleksićeva od nove Skupštine u Bileći očekuje mnogo, prije svega, kulturu dijaloga, međusobno uvažavanje i poštovanje i konstruktivnu raspravu radi donošenja što kvalitetnijih odluka.

“Ovaj skupštinski saziv je prilično podmlađen u odnosu na prethodni, što je jasna poruka naroda da žele više mladih da odlučuju. Smatram to dodatnom vrstom odgovornosti, a nadam se da su i moje mlade kolege toga svjesne”, rekla je Aleksićeva.

Ona smatra da novi skupštinski saziv može imati korektnu saradnju, iskrenu, zasnovanu na povjerenju i odgovornosti prema ljudima koji su ih birali.

“Uvjerena sam da će odbornici SNSD-a raditi predano, kao i do sada, u interesu svih građana naše opštine”, istakla je Aleksićeva.

Aleksićeva je rekla da će tokom četvorogodišnjeg mandata kao odbornik u Skupštini opštine Bileća pokušati da obezbijedi raspravu o svim pitanjima i problemima koje je uočila da muče građane Bileće, razgovarajući sa njima tokom izborne kampanje.

Ona je navela da u Bileći postoji problem sa ograničenim kapacitetom dječijeg vrtića, koji ne može da primi sve mališane u predškolsko obrazovanje.

“Moraćemo da nađemo sredstva da se kapaciteti dječijeg vrtića prošire i riješe problemi velikog broja roditelja. Moj prijedlog će biti i da se pronađe lokacija za otvaranje kuće `Bilećkih proizvoda i stvaralaštva`, koja bi na neki način zainteresovala veliki broj turista koji prolaze kroz ove krajeve u ljetnom periodu”, rekla je Aleksićeva.

Aleksićeva je istakla da će se u skupštinskim klupama zauzeti i za bolju bezbjednost građana Bileće.

“Bileća je na mapi migrantskih kretanja i smatram da moramo povesti računa o bezbjednosti naših sugrađana. Zauzeću se da se važne raskrsnice i ulice pokriju video-nadzorom. Predložiću da opština osnuje parking-službu i uredi parkiranje u užem centru Bileće”, navela je Aleksićeva neke od svojih odborničkih ciljeva.

Ona smatra da je za boljitak Bileće i života njenih građana potrebno, prije svega, stabilizovati političke prilike u ovoj lokalnoj zajednici.

Prema njenom mišljenju, opština bi trebala da se jasno odredi na koji način može da bude podrška potencijalnim investitorima i da se razmišlja u pravcu otvaranja industrijske zone sa neophodnom infrastrukturom.

“Ovo je nešto o čemu ćemo morati raspravljati. Veliku razvojnu šansu vidim u proizvodnji eko-hrane, naročito kada se uzme da je Bileća na putu važnih turističkih destinacija u okruženju”, napomenula je Aleksićeva.

Aleksićeva smatra da je za boljitak i promjene u opštini neophodno da se na bolje mijenjaju i njeni građani kako bi zajedničkim radom doprinijeli napretku i prosperitetu Bileće.

“Smatram da svi mi koji ovdje živimo moramo na neki način biti ambasadori Bileće u okruženju”, poručila je Aleksićeva. 

SRNA

Povezane vijesti

Srbija i Hrvatska pod pritiskom zbog SNSD i HDZ: Pred njemačkim Bundestagom uskoro rezolucija o BiH

admin

Radmanović: Vraćamo se

admin

Miličević: Treći blok u RS je podrška SNSD-u, to nije dobra poruka (Video)

admin

Vukanović: Nešić je otkrio svoje pravo lice

admin

Dodik sa predstavnicima srpskih stranaka i udruženja u Mostaru (FOTO)

admin

Izabrano Prеdsjеdništvo SNSD-a Gacko, Srđan Milović prеdsjеdnik Opštinskog odbora

admin