Grad Trebinje
Republika Srpska

Banjac: Ostajemo dio vlasti

Samostalni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Darko Banjac potvrdio je da će osnovati novu političku partiju koja će biti registrovana naredne sedmice pod imenom Narodna partija Srpske /NPS/ i ostati dio aktuelne vlasti.

Banjac, koji je nedavno napustio DNS u kome je bio generalni sekretar i šef poslaničkog kluba u parlamentu Srpske, rekao je za ATV da bi registracija ove partije trebalo da uslijedi narednog utorka, te da će gro njenog članstva činiti ljudi iz DNS-a.

“Oni žele pristupiti NPS-u jer nisu saglasni sa sadašnjom politikom, vizijom i pravcem kojim ide DNS”, rekao je Banjac i otkrio da su neka od imena koji će biti u novoj stranci Diko Cvijetinović, koji je poslanik u Narodnoj skupštini, Đorđe Popović i Senka Jujić, koji su ministri u Vladi Republike Sprske, ranije smijenjeni potpredsjednici DNS-a Dragomir Jovičić i Ognjen Tadić…”

On je dodao da NPS želi da pripada grupaciji narodnih partija desnoga centra, te da očekuje da do februara naredne godine bude formirano više od 40 opštinskih i gradskih odbora ove partije u Republici Srpskoj.

Banjac navodi da će NPS-u do kraja godine pridružiti oko 38 odbornika DNS-a.

On je rekao da je razgovarao sa ljudima iz SNSD-a kada je riječ o učešću NPS-a u vlasti, ali da još nije razgovarano o pozicijama.

Banjac je ocijenio da je važno što je, uprkos pandemiji virusa korona, u Srpskoj zadržana ekonomska stabilnost, te je naveo da je vlast na vrijeme donosila odgovarajuće mjere.

“Ono što je u tom smjeru predviđeno novim budžetom može garantovati stabilnost u narednoj godini pod uslovom da ne dođe do pogoršanja na nivou svjetske ekonomije”, naveo je Banjac koji je zbog neslaganja sa aktuelnim rukovodstvom DNS-a, predvođenim Nenadom Nešićem, nedavno napustio tu stranku.

Povezane vijesti

NIŠTA OD POMIRENJA Sastanak Dodika i Nešića završen BEZ DOGOVORA

admin