Grad Trebinje
Republika Srpska

Banjalučanin koji boluje od raka pješke krenuo u Beograd na operaciju

Sa jednim ruksakom na leđima i velikom vjerom u sebe Banjalučanin Brane Moravac (54) krenuo je jutros pješke iz Banjaluke u Beograd.

Ovu priču nevjerovatnom čini činjenica da Moravac ima rak i da je krenuo upravo na operaciju.

“Moja borba traje četiri godine. Imao sam već dvije operacije, ova na koju idem je treća. Dobro sam podnio terapije i trenutno se dobro osjećam. Iako se bolest stalno vraća, ne gubim nadu i vjeru u ozdravljenje. Rak je uporan, ali ja sam uporniji”, rekao je Moravac za UNA BiH.

Kako navodi, dugo se spremao za ovaj put pješačivši svakodnevno oko 20 km, a vjeruje da će mu trebati skoro dvije sedmice da stigne do Beograda. Kaže da ga u ovom poduhvatu nisu svi odmah podržali, ali njegova volja i želja su bile jače od briga i strepnji.

UNA BiH
UNA BiH

“Cilj mi je da motivišem druge da ostvaruju svoje snove i želje, te da poručim da ništa nije nemoguće. Naročito želim da pokažem da rak ne mora da znači kraj i da nikakve dijagnoze i stanja ne treba da nas otpišu”, kazao je Moravac.

U skladu s tim, motivisan jednom kampanjom iz Srbije, na svom ruksaku odštampao je krilaticu “Rak je izlečiv”.

Nadamo se da će svi koji ga prepoznaju na putu, stati da ga pozdrave, pruže podršku, a možda i pomoć u vidu odmora ili prenoćišta.

Komentar