Grad Trebinje
Izdvojeno Hercegovina

“Banjaluka je otvorena za sve” Stanivuković posjetio Sabornu crkvu u Mostaru i POSLAO JASNU PORUKU

Gradonačelnik Draško Stanivuković obišao je danas Sabornu crkvu Svete Trojice u Mostaru i prisustvovao molitvi, nakon čega će posjetiti i manastir Žitomislić.

Danas sam ovdje u crkvi Svete Trojice i drago mi je da se obnavlja. Drago mi je da se svetinje obnavljaju i da svako ima pravo na svoju vjeru, mišljenje ili neku posebnost. To nije prepreka naše saradnje i poštovanja koje treba da imamo – naglasio je gradonačelnik koji je trebalo danas da prisustvuje i tradicionalnim skokovima sa Starog mosta u Mostaru za koje je organizator povukao ranije upućenu pozivnicu.

Uz poruku da je Banjaluka grad u kojem su svi dobrodošli, gradonačelnik je kazao da voli doći u Mostar, koji mu je jedan od najljepših gradova u BiH.

– Prije svega, moram iskreno da kažem da volim da dođem u Mostar. Često dolazim i ne mogu da dopustim da bilo koja organizacija, klub ili bilo ko pojedinačno može da prekine jednu takvu vrste tradicije. Ovo je jedna viša ideja i treba da sarađujemo, da gradimo prijateljske i bratske odnose, da se uzajamno posjećujemo i zato je moj dolazak ovdje nešto pozitivno – naveo je on i istakao da ne želi da odgovara kontra porukama.

Gradonačelnik Banje Luke je poručio da je njegova misija da širi ljubav, razumijevanje i međusobno poštovanje.

– Ne želim da odgovorim kontra, možda su očekivali da ja kažem da neko nije dobrodošao u Banjaluku. U Banjaluku je dobrodošao svaki čovjek, svako ko želi da gradi sadašnjost, svako ko želi da gradi budućnost. Trebamo da gledamo ono što možemo da radimo danas i ono što treba da činimo sutra. To je ono što možemo da mijenjamo i na šta možemo da utičemo. Stav ili pogled na događaje od prije godinu dana ili prije 20, 30 godina ne možemo da promijenimo i svako od nas ima pravo na svoje mišljenje. Nikada nijednom svojom izjavom nisam umanjio bilo čiju bol, bilo čiju žrtvu, tragediju ili nemili događaj iz prošlosti – naglasio je gradonačelnik.

Napomenuo je da su upravo najuspješniji skakači iz Mostara prije dvadesetak dana skakali u Banjaluci i da im je on poželio dobrodošlicu u naš grad, kao što to želi i sada i svake naredne godine.

– Šaljemo jasnu poruku da treba da gledamo u budućnost, da je Banjaluka otvorena za sve i da je odluka da se meni povuče pozivnica za tradicionalne mostarske skokove odluka pojedinaca, a ne svih građana Mostara. Hvala svešteniku Radivoju Krulju što je odvojio vrijeme i upoznao nas sa svim naporima koje naš narod ulaže da ovdje ostane i zajedno sa ostalim narodima stvara bolje mjesto za život – poručio je gradonačelnik.

srpskainfo.com