Grad Trebinje
Republika Srpska

Bez obzira na drakonske kazne, ukazivaću na kriminal režima

Jelena Trivić ističe da će nastaviti da bude dio onih koji će, bez obzira na pritiske i drakonske kazne, ukazivati na kriminal režima, i da će se kako kaže boriti i dalje svim srcem protiv režima koji je pogazio sve institucije. 

-Кao političar, kao univerzitetski profesor, pripadnik akademske zajednice, koja uglavnom ćuti (čast izuzecima kojih ima), ali prije svega kao slobodomisleći čovjek moram da iskažem svoj javni protest na sraman pokušaj Režima da ućutka kritičku svijest u društvu- rekla je prof. dr Jelena Trivić u vezi sa najavljenom kriminalizacijom klevete. 

Кako kaže, to je njena moralna i politička obaveza. 

-Ovo nije samo udar na novinare, medije i analitičare, ovo je udar na svakog ko drugačije misli i djeluje od onih koji su dio korumpiranog i antinarodnog režima – kaže ona i dodaje da je režim stavio tužilaštva i sudove pod snažnu političku kontrolu. 

Ona ističe da  režimu nije bilo dovoljno, pa sad pokušavaju kriminalizovati svakoga ko se usudi da javno kritikuje stanje u kojem se nalazimo, a razloga je bezbroj. 

– Pružam javnu podršku svima koji će i dalje da ukazuju na anomalije u društvu a posebno na korupciju, uključujući i onu od koje sve počinje – izbornu korupciju- kaže Trivićeva. 

Ona ističe da će nastaviti da bude dio onih koji će, bez obzira na pritiske i drakonske kazne, ukazivati na kriminal režima, i da će se kako kaže boriti i dalje svim srcem protiv režima koji je pogazio sve institucije. 

-Ovo nije samo borba za slobodu mišljenja i govora, ovo je borba za budućnost svih nas, za budućnost naše djece, naša obaveza je da im ostavimo slobodno društvo, a ne društvo straha i ćutanja- zaključila je Trivićeva.

BN

Komentar