Grad Trebinje
Trebinje

BH novinari: Hitno istražiti slučaj paljevine automobila novinarke RTRS-a iz Trebinja!

Upravni odbor Udruženja/Udruge BH novinari i Linija za pomoć novinarima najoštrije osuđuju paljevinu automobila u vlasništvu novinarke RTRS-a Nataše Miljanović-Zubac, koja se noćas dogodila u Trebinju, i zahtijevaju od nadležnih organa da hitno istraže slučaj, pronađu i uhapse počinioca ili više njih.

Kako je saopćeno iz Policijske uprave Trebinje, policijskoj stanici Trebinje 15. juna 2022. godine, oko 03:45 sati prijavljeno je da je došlo do požara na parkiranom putničkom vozilu Ford koji je vlasništvo N.M.Z. iz Trebinja. Vatru su ugasili pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje. O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Trebinje. U toku je uviđaj i utvrđivanje okolnosti nastanka požara.

Podsjećamo da je novinarka Nataša Miljanović-Zubac u februaru prošle godine bila žrtva verbalnih napada i uvreda koje joj je javno uputio Vojislav Šešelj, lider Srpske radikalne stranke, a zbog čega je trenutno u toku proces koji se vodi pred sudom u Beogradu.

Upravni odbor BH novinara i Linija za pomoć novinarima izražavaju duboku zabrinutost zbog ovog, najnovijeg napada na novinarku RTRS-a iz Trebinja. Napadi na novinare i novinarke, posebno oni koji se manifestuju kroz vandalske činove uništavanja njihove lične imovine, predstavljaju najveću prijetnju slobodi medija u demokratskom društvu i unose strah i nesigurnost u cijelu novinarsku zajednicu.

BH novinari i Linija za pomoć novinarima očekuju od policije i Okružnog tužilaštva Trebinje da ovom slučaju daju najveći prioritet, te da provođenjem efikasne i detaljne istrage pošalju poruku cjelokupnoj javnosti da ovakvi napadi neće i ne smiju proći nekažnjeno!

BH novinari i Linija za pomoć novinarima će o ovom slučaju također obavijestiti sve relevantne domaće i međunarodne institucije.

Povezane vijesti

Nataša Miljanović Zubac: Prolazim kroz mobing, diskriminaciju i pritiske

admin

Novinarka RTRS-a nakon što joj je izgorio auto: “Zatečena sam”

admin

Novinarki iz Trebinja gorio automobil

admin

Nataša Miljanović Zubac tužila Vojislava Šešelja za monstruozne izjave

admin

Koliko treba da novinar postane vijest? (Video)

admin

Nataša Miljanović Zubac: Otvoreno pismo Vojislavu Šešelju

admin

Komentar