Grad Trebinje
Izdvojeno Trebinje

Bog se javi! Veljko Jovanović pobjednik tradicionalnog plivanja za Časni krst

Sedamnaestogodišnji Veljko Jovanović pobjednik je tradicionalnog plivanja za Časni krst, koje je povodom Bogojavljenja organizovano na Trebišnjici.

Jovanović je i prošle godine prvi doplivao do Časnog krsta, a inače je četvrti put zaplivao na Bogojavljenje, a nagrađen je i zlatnikom.

U bogojavljenskom plivanju učestvovalo je sedamsedetak plivača iz naše regije i RS, među kojima je i jedna djevojka.

Jovanović je rekao novinarima da je ovo pobjeda svih plivača jer je voda hladna ali povod lijep.

“Osjećaj je divan, ne mogu ga opisati riječima. Svaka čast svima što smo zaplivali u ovolikom broju.“, kazao je Jovanović koji je dobio i zlatnik i ikonu od momaka iz Herceg Novog, gdje ove godine zbog epidemioloških razloga nije bilo organizovanog plivanja za Časni krst.

Među plivačima je danas zaplivala i djevojka Marijana Krkalović iz Zvornika.

„Ovo mi je 13. put da plivam za Časni krst a prvi u Trebinju. Ovo je jedan od najljepših događaja u mom životu. Jedan neopisiv doživljaj i ko god ima i malu želju da zapliva na Bogojavljenje, trebalo bi to da ostvari.“, kazala je ova hrabra djevojka.

20210119_104108.jpg (290 KB)

Plivanju je prethodila sveta liturgija u Sabornom hramu Svetog Preobraženja Gospodnjeg koju je služilo sveštenstvo Eparhije Zahumsko-hercegovačke i primorske.

Mladen Žulović, starješina hrama je kazao da je ovo veliki dan kada se Bog javio da nam se otkrije svog sina i da sam svjedoči da je Isus Hristos sin Božiji.

„Neka nam Bog da da i mi svi zajedno budemo učesnici ovog događaja, Bogojavljenja. Da udostojimo se spoznati i ugledati lice Božije , lice oca našeg nebeskog i svete trojice. Bog se javi!“, kaže u besjedi sveštenik Žulović.

S.P./Radio Trebinje

Povezane vijesti

PLIVANJE ZA ČASNI KRST Pandemija nije smanjila broj plivača (Video)

admin