Grad Trebinje
Tenis

“Boli me kao Srbina!” Kako je Đoković odgovorio na primjedbe stranih novinara zbog poruke Kosmetu: Uradio bih to ponovo

Novak Đoković se nikada nije plašio da kaže ono što misli i da stane iza svoje riječi, bez obzira na potencijalne posljedice.

Najbolji teniser svijeta bio je u centru pažnje proljetos zbog poruke “Kosovo je srce Srbije, stop nasilju!”, koju je napisao na kameri posle pobjede u prvom kolu na Rolan Garosu protiv Aleksandra Kovačevića.

– Nisam političar i nemam nameru da ulazim u debate političke. Jako me boli kao Srbina to što se događa na Kosovu, naši ljudi koji su proterani iz opština. Najmanje što sam mogao da uradim je ovo, osećam odgovornost kao javna ličnost i sin čoveka koji je rođen na Kosovu, osećam potrebu da pokažem podršku i celoj Srbiju. Ne znam šta budućnost donosi za srpski narod i Kosovo, ali je vrlo potrebno da se pokaže podršku – rekao je Novak posle toga na konferenciji za medije.

Poruku je ispisao u danu kada se na sjeveru Kosova desio težak incident, u kojem je povređeno više ljudi.

Poruka Novaka Đokovića na Rolan garosu: Kosovo je srce Srbije (foto: Mark Eaton / EPA)

Pitanje potencijalne kazne se pokrenulo odmah zbog političke poruke i nekih burnih reakcija na društvenim mrežama, međutim organizatori su se brzo oglasili.

– Ne postoji zvanično grend slem pravilo o tome šta igrači smeju ili ne smeju da kažu. Francuska teniska federacija (FFT) neće preduzimati nikakve mjere – navodilo se u saopštenju.

Đoković je na kraju osvojio titulu u Parizu.

Komentar