Grad Trebinje
Ostali sportovi

Braća, Vasilije i Ognjen Ćurić odlični na MPM “Kup Nikšića”

Proteklog vikenda, 24. septembra 2023. godine u organizaciji PK „Butterfly”, u Nikšiću je održano međunarodni plivački miting „Kup Nikšića 2023“. Na  zatvorenom bazenu sportskog centra u Nikšiću okupilo se 286 plivača iz 10  klubova  sa prostora 4 države, Albanija, Ukrajina,  Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Takmičenje  je bilo jednodevno  u  šest starosnih kategorija.

Klub vodenih sportova “Leotar” na takmičenju u Nikšiću su predstavljali Dimitrije Setenčić (2014), Aleksej Ratković (2013), Veljko Šinik (2012), Mihailo Tarana (2012), Vasilije Ćurić (2010), Grujo Morić (2010),  Aleksa Šinik (2008) i Ognjen Ćurić (2007).

Na nikšićkom bazenu od plivača KVS „Leotar“ medaljama su se okitili braća Vasilije i Ognjen Ćurić. Vasilije je osvojio srebrenu medalju u disciplini 100m leđno dok je Ognjen osvojio bronzanu medalju u disciplini 100m delfin. Ostali dio ekipe na takmičenju u Nikšiću, iako nije došao do medalje, bio je na „visini zadatka“ ostvarivši u većini svojih disciplina lične rekorde.

Sa plivačkim mitingom u Nikšiću otvorili smo „zimsku“ sezonu takmičenja. Pred nama su nova takmičenja u mjesece oktobru gde imamo u planu da odemo na par plivačkih mitinga. U ovom početnom dijelu „zimske“ sezone  11. novembra, u organizaciji našeg kluba, na zatvorenom olimpijskom bazenu očekuje nas Međunarodni plivački miting  „Trebinje Open 2023“ i to nam je svakako ciljno takmičenje u ovom dijelu sezone, rekao je trener Veljko Piljević.

Komentar