Grad Trebinje
Republika Srpska Video

Braneći Aluminu, branimo Srpsku! (Video)

“Braneći Aluminu branimo Republiku Srpsku! Dolazi vrijeme velikih promjena!”, poruka je predstavnika opozicionih stranaka na skupu u Zvorniku pod nazivom “Odbrana Alumine”.

Jelena Trivić, poslanik PDP-a u NSRS poručila je da braneći Aluminu, branimo Republiku Srpsku.

“Dosta je ne može ovako. Ovo je naša obaveza, ovo što rade Zvorniku ne može ovako, neće se završiti na ovome. Ovo je izdaja i biće kažnjeni kako se izdajnici kažnjavaju”, poručila je ona.

Istakla je da će zaštiti radnike ukoliko budu imali problema zbog protesta.

Mirko Šarović, predsjendik SDS-a kazao je da je pravda dostižna i da velike promjene dolaze u oktobru.

Nebojša Vukanović ispred pokreta Za pravdu i red kazao je da će prva obaveza nakon izbora biti poništavanje ovih ugovora.

“Radovane bićeš prvi kome ćemo lisice na ruke staviti”, kazao je Vukanović obraćajući se na skupu.

Branislav Borenović, predsjednik PDP-a kazao je da je ovo večeras pobjeda radnika.

“Svugdje su radnici ostali bez posla onda je krenula rasprodaja. Postavljam pitanje imamo li straha. Ovdje je 90 posto Zvorničana, svaka vam čast. Došlo je vrijeme da se kaže puno je, kraj je vrlo blizu.”, kazao je Darko Babalj, poslanik SDS-a u NSRS.

Veliki protest je završen šetnjom ulicama Zvornika.

Veliki broj građana okupio se na platou da podrži borbu radnika i Sindikata zvorničke “Alumine” protiv prodaje ove fabrike.

“Nećemo dati Aluminu tako lako. Radnici su je nakon Litvanaca stavili na noge nećemo dozvoliti da je opet unište”, poručila je Živka Pavlović, koja je radni vijek provela je u Alumini. 

Predstavnici opozicionih partija, SDS-a, PDP-a i Pokret za Pravdu i red Nebojša Vukanović poručili su prije protesta da su ovdje kako bi dali podršku radnicima i pokazali im da nisu sami. 

Jelena Trivić, poslanik PDP-a u NSRS kazala je da “Aluminu” neće dati lako i da ona nije privatno vlasništvo pa da se sa njom radi šta hoće.

Komentar