Grad Trebinje
Republika Srpska

Branimo vaše fotelje, slobodu smo davno izgubili

Kakvo licemjerje vlasti, živjeti u zarobljenom društvu i pričati o slobodi. Ucjenjivati ljude, a pričati o slobodi izbora, krasti glasove, a pričati o demokratiji.

Sloboda- tako se zove protest koji organizuje Boračka organizacija RS, u kojoj takođe postoje podjele među podobnim i nepodobnim borcima koji su nažalost na marginama društva, vlasti i države koji su krvlju branili.

Na protest pozovaju i vlasti Republike Srpske ( i portparol SNSD-a), pozivaju borce da se okupe da bi očuvali Republiku Srpsku, da se bore protiv samovolje (ne)legalnog visokog predstavnika u BiH, a da ćute kada se isti sastaje sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, tada zažmure, jer sta bismo bez pomoći Srbije (škole, vrtići, bolnice, trgovi).

Iste borce koje su protestovali ispred Narodne skupštine i koje niko nije slušao, ignorisani su. Iste borce koji od boračkih primanja u ovakvoj Republici mogu do 3. dana u mjesecu da prežive. Iste borce koje već 20 i kusur godina drže kao stado pod plaštom priče o ugroženosti Republike Srpske. Ova priča svakako je intenzivnija pred izbore .

Kakva je sloboda to što oni koji imaju državni posao moraju izaći na te, i svake druge proteste.

Plašite li se da ste vi sljedeći?

Kako se čuva Republika Srpska, od čega i koga je branimo kad će još malo ostati pusta?

Kakav je strah u čovjeku koji zbog partije koja upravlja njegovim parama ne smije označiti da mu se sviđa nešto na društvenim mrežama, ne smije sa nekim iz drugog tabora ni kafu popiti, ne smije izaći na proteste za vodu, ne smije reći da je kiseonik tehnički, jer je rob u svojoj zemlji, o kakvoj onda slobodi pričamo?

Draga gospodo branimo vaše fotelje, slobodu smo davno izgubili.

Povećanje cijena osnovnih životnim namirnica proporcionalno je povećanju nacionalne svijesti.

Autor: Sanja Vasković/spin-portal.info