Grad Trebinje
Fudbal

Branislav Krunić dobio spor protiv Leotara, klub obavezan da isplati kompletnu odštetu

Nekadašnji trener trebinjskog Leotara Branislav Krunić dobio je spor protiv svog bivšeg kluba i to zahvaljujući Sindikatu profesionalnih fudbalera u BiH.

Trebinjski klub je obavezan isplatiti kompletnu odštetu u skladu sa žalbenim zahtjevom, a ova pobjeda je od velike važnsoti za sve bh. trenere.

“Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH s velikim zadovoljstvom zaprimio je konačnu presudu Međunarodnog arbitražnog suda za sport (CAS) u Lozani vezano za žalbu koju smo uputili na odluku Nogometnog Saveza BiH, u vezi sa predmetom trenera Branislava Krunića protiv FK Leotar iz Trebinja.

Naime, pomenuti klub jednostranom odlukom smijenio je trenera zbog subjektivnih razloga u sred takmičarske sezone 2021/22. Kroz žalbeni postupak smo dokazali da takva smjena ipak nije moguća, niti da su domaći, nogometni organi donijeli ispravne odluke. FK Leotar obavezan je u cijelosti isplatiti odštetu u skladu sa žalbenim zahtjevom.

Ova presuda od velike je važnosti za sve bh. trenere u domaćim takmičenjima. Na primjeru trenera Krunića dokazali smo da smjene trenera, u toku takmičarske sezone, zbog subjektivnih razloga poput izostanka sportskih rezultata nisu pravno valjane.

Trener Krunić zahvalan je Sindikatu na uspješnom okončanju postupka, a sam Sindikat poziva sve trenere da im se jave i postanu njihovi članovi”, navodi se u njihovoj objavi.

KLIX

Komentar