Grad Trebinje
Hercegovina

Brdska trka “Gat 2022“: Ljubinjac Marić prvi na cilju

 Prva brdska trka u Gacku pod imenom “Gat 2022“ održana je večeras, a u konkurenciji 28 sportista i rekreaktivaca najbrži je bio Ljubinjac Marko Marić, koji je zahtjevnu stazu dugu 850 metara istrčao za šest minuta i 34 sekunde.

Drugo mjesto zauzeo je Luka Avdalović, a treći je bio Marko Okiljević, oba iz Gacka.

Pobjednicima su uručene simbolične nagrade, a svi učesnici dobili su na poklone majice i zahvalnice.

Ovu trku organizovali su zajedničkim snagama Udruženje Gat i Mjesna zajednica Brljevo. Važno je naglasiti da je sama brdska trka u sklopu obilježavanja Dana opštine Gacko i Dana ustanka na Brljevu, sa ciljem da ovo pređe u tradiciju, te da u godinama koje dolaze okuplja sve više takmičara.

-Čestitamo još jednom svim učesnicima i zahvaljujemo se svima koji su prisustvovali brdskoj trci „Gat 2022“. Nadamo se da će ova trka prerasti u tradicionalno druženje, koje će iz godine u godinu okupljati sve veći broj ljudi – rekli su iz Udruženja Gat.

U ovoj hercegovačkoj opštini sutra se nizom manifestacija nastavlja obilježavanje Dana opštine, iznošenjem zastave na Gat, a zatim biće upriličen parastos ustanicima kod spomenika na Brljevu, gdje se navršava 81 godina od ustanka u Drugom svjetskom ratu.

Komentar