Grad Trebinje
Izdvojeno Trebinje

Buha: Medicinsko osoblje na izmaku snaga, situacija teška

U Bolnici u Trebinju liječi se više od 90 pacijenata zaraženih virusom korona, situacija u ovoj ustanovi je i dalje teška, a medicinsko osoblje na izmaku snaga, rekao je pomoćnik direktora za medicinske poslove Stanko Buha.

uha je naveo da je 68 pacijenata na kiseoničkoj terapiji, a da su od posljedica infekcije noćas preminula četiri pacijenta starije i srednje životne dobi koji su imali pridruženih oboljenja, a bili su na respiratorima.

Prema njegovim riječima, u trebinjskoj Bolnici nemaju problema sa nedostatkom opreme i kiseonika, a spremili su 30 novih kiseoničkih mjesta za potencijalno povećanje broja pacijenata.

Buha je napomenuo da se, kada je riječ o bolesti izazvanoj virusom korona, ništa ne može predvidjeti, simptomi su različiti, a zaključak ljekara je da najveći broj pacijenata umire zbog zgrušavanja krvi.

“Kod nekoga samo ide sa gubitkom čula ukusa i mirisa, kod nekoga se javljaju samo bolovi u leđima, glavi, ali te manifestacije su lakše. Pluća su za početak bolesti najveći problem, a naš zaključak je da najveći broj pacijenata umire zbog zgrušavanja krvi”, precizirao je Buha.

SRNA

Povezane vijesti

U Trebinju pogoršana epidemiološka situacija (Video)

admin

NEPOVOLJNA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA Vakcinisani uglavnom sa blažim simptomima (Video)

admin

Smrt od korone ili s koronom? (Video)

admin

Teška situacija u Trebinju, ljekari poručuju: Umjesto da poštujemo mjere, navikavamo se na smrt

admin

ALARMANTNO U TREBINJU Situacija odavno zrela za oštrije mjere (Video)

admin

Imate simptome korone, a nalazite se kod kuće – Ovo je detaljno uputstvo koju terapiju treba da koristite

admin