Grad Trebinje
Tenis

ČAK 398. PONEDJELJAK NA VRHU Teniski kralj čuva presto i juri nove rekorde

Najbolji teniser svijeta svih vremena Novak Đoković osvanuo je 398. ponedjeljak na vrhu ATP liste i stigao na samo dvije sedmice do novog ulaska u teniske anale.

Srposki as juče je osvojio jubilarnu 40. masters titulu, pošto je bio najbolji u Parizu, poslije pobjede u velikom finalu nad Grigorom Dimitrovim.

Na taj način je zaradio 400 bodova na ATP listi, s obzirom da je prošle godine izgubio u finalu od Holgera Runea. Ipak, prema ranije utvrđenim pravilima ATP je jutros „skinuo“ bodove svim igračima sa Završnog mastersa, tako da Đoković umjesto 11.445 bodova ima 9.995, tačno 1.500 više od Karlosa Alkarasa.

Da bio ostao na vrhu rekordni osmi put na kraju godine Đokoviću je potrebna samo jedna pobjeda na finalu sezone u Torinu. On tamo brani 1.500 bodova jer je minule sezone bio briljinatan, pa matematički gledano, potrebno je da osvoji „bilo“ šta kako ne bi dao ni teoretsku šansu Alkarasu da ga stigne.

S obzirom na to u kakvoj formi se nalazi, Đoković je favorit ne samo za tu jednu pobjedu, nego i osvajanje turnira, pa gotovo da možemo raći da je i ove godine svjetski teniski kralj. Ali, sačekajmo i formalnosti.

Masters u Torinu igra se od 12. do 19. novembra, tako da će Đoković imati vremena da napuni prilično istrošene baterije u Bersiju, a više gotovo ne mora ni da strahuje da će probiti rekord od 400 sedmica na vrhu, pošto se na listi neće mijenjati ništa do završetka turnira u Italiji.

Iza Đokovića i Alkarasa na listi se nalaze Danil Medvedev (7.200), Janik Siner (5.490), Andrej Rubljov (4.805), Stefanos Cicipas (4.235), Aleksander Zverev (3.585) i Holger Rune (3.460).

Upravo će njih osmorica odmjeriti snage u Torinu, a rezerve su Hubert Hurkač i Frensis Tijafo.

Komentar