Grad Trebinje
Trebinje

Centru za socijalni rad i Crvenom krstu donirano 5.500 zaštitnih maski

Predstavnici Centra za održivi razvoj i ekologiju uručili su danas 5.500 zaštitnih maski trebinjskom Centru za socijalni rad i Crvenom krstu, u okviru realizacije projekta “Zaštitnim mjerama protiv kovida 19”.

Predsjednik Centra Aleksandar Vukanović rekao je novinarima da je cilj projekta da se socijalno ugroženim licima, kao i osobama koje su smještene u Domu za stara lica, obezbijede zaštitne maske i brošure o ponašanju tokom pandemije virusa korona.

Vukanović je rekao da je cilj spriječiti širenje ovog virusa među stanovništvom Trebinja, a posebno zaštita socijalno ugroženog stanovništva.

“Da bi smo što kvalitetnije obavili projektne aktivnosti angažovali smo Centar za socijalni rad i volontere Crvenog krsta”, rekao je Vukanović.

Sekretar gradskog Odbora Crvenog krsta Marica Tomović zahvalila je Centru za održivi razvoj i ekologiju za donaciju i istakla da su Trebinjci i privredni subjekti iz Trebinja solidarni i da se uvijek odazovu na humanitarne akcije.

“Naredne sedmice počinje `Nedjelja solidarnosti`, u kojoj ćemo dijeliti pomoć našim starijim sugrađanima i višečlanim porodicama sa higijensko-prehrambenim artiklima, zajedno sa ovim maskama”, navela je Tomovićeva.

Projekat “Zaštitnim mjerama protiv kovida 19” sprovodi se u okviru UNDP-ovog projekta “Regionalni program lokalne demokratije na zapadnom Balkanu”, a koji finansira EU.

SRNA

Povezane vijesti

STUDENTI OPRAVDALI OČEKIVANJA:  Uz podršku Meridiana stigli do medalja (Foto)

admin

Otvoren Avantura park “Ubla kod Trebinja” (Foto)

admin

Dr. Nela Sršen: Šokirana sam ponašanjem Hrvata, ne bih htjela da se tu dogodi ‘talijanski scenarij’

admin

Održana akcija “Milion sadnica za jedan dan”

admin