Grad Trebinje
Izdvojeno Bosna i Hercegovina

CIK BiH raspisao konkurs, traži 12.000 ljudi

S obzirom da u Bosni i Hercegovini ima oko 6.000 biračkih mjesta, ovim konkursom traži se praktično 12.000 ljudi. Imenovanje i izbor ovih ljudi ranije je bio u nadležnosti lokalnih izbornih komisija, međutim nakon nametnutih izmjena Izbornog zakona ta nadležnost data je Centralnoj izbornoj komisiji.

Konkurs ostaje otvoren osam dana od dana objaljivanja, a na web stranici Centralne izborne komisije BiH navedeno je da će prijave na konkurs sa potrebnim dokazima o ispunjavanju uslova kandidati dostavljati Centralnoj izbornoj komisiji putem portala e-izbori i aplikacije “Prijava za rad u biračkim odborima koji se nalaze na interent stranici Centralne izborne komisije BiH”.

Kako se navodi u saopštenju CIK-a, kandidat za predsjednika i zamjenika ne smije biti član političke partije niti obavljati dužnost u organima političke stranke, udruženja ili fonadacije organizaciono ili finansijski povezanim s političkom strankom, niti smije biti uključen u bilo kakve aktivnosti političke stranke i mora biti u mogućnosti da obavlja svoje dužnosti na politički nepristrasan način.

(Nezavisne) 

Povezane vijesti

Donosimo oglase za radna mjesta koja se traže u Dubrovniku i okolini

admin

JU ZZZ RS – Trebinje: Slobodna radna mjesta na dan 17.7.2024. godine

admin

PUNO PRILIKA ZA POSAO! Pogledajte što se sve nudi u Dubrovniku i okolini!

admin

Javni konkurs za upražnjena radna mjesta

admin

Tražite posao? Evo što se nudi u Dubrovniku i okolini

admin

Rad od kuće, atraktivne stimulacije, bonusi i nagrade… Evo što se nudi na tržištu rada u Dubrovniku

admin

Komentar