Grad Trebinje
Izdvojeno Trebinje

Cilj – Trebinje najpoželjniji mali grad na Balkanu

 Predsjednik Saveza opština i grada istočne Hercegovine Luka Petrović siguran je da će do 2030. Trebinje biti najpoželjniji mali grad na Balkanu.

“To nije maštanje, prosto morate imati viziju”, izjavio je Petrović Srni.

On je naveo da je po pitanju investicija grad Trebinje neprepoznatljiv.

“Sredili smo Glavnu ulicu, uradili istočnu obilaznicu, Atletski stadion, Gradski park, tržnicu, završili smo Vatrogasni dom, uz pomoć Vlade i stranih donatora Palatu pravde, postigli smo da imamo 100.000 noćenja, da je cijena zemljišta koje se prodaje porasla sa 60 na 180 KM, izdvajali smo i za sportske kolektive”, rekao je Petrović.

On je rekao da je put Trebinje – LJubinje najduža saobraćajnica koja je sanirana u Republici Srpskoj od posljednjeg rata.

Petrović je dodao da ima još projekata koje treba realizovati, a to je između ostalog i sanacija puta Trebinje – Lastva.

“Ovaj grad traži još infrastrukturnog uređenja. Ja sam za to da se nastavi sređivanje grada i ukoliko je potrebno da se ide i u kreditno zaduženje. Ovdje treba osmisliti nove projekte poput uređenja novih naselja, to je u planu. Mi smo napravili zgradu za mlade bračne parove, u planu je i zgrada za ljekare”, rekao je Petrović.

On je istakao da je iz platforme koja je predstavljena pred izbore 2016. godine realizovano 95 odsto ciljeva.

“LJudi nisu vjerovali, govorili su nam da nećemo moći to uraditi. Krenuli smo ozbiljno, sa puno energije i puno prijatelja i izvan Gradske uprave. Danas Gradska uprava ima 64 programa koje implementira. Te 2016. nismo imali novca za te programe, ali smo ih našli, radili smo sistematski i na to smo ponosni”, rekao je Petrović.

On je dodao da se dnevno-političkim porukama koje su svakodnevno plasirane, zapravo skretala pažnja sa ovih projekata.

“Nije bilo lako napisati platformu, a ne realizovati toliko stvari. Mi smo se bavili stvarima koje mogu da vrijede četiri ili osam godina. Ispostavilo se da smo dosegli najveći procenat realizacije započetih programa i investicija”, rekao je Petrović.

On je naglasio da su neke od programa u Trebinju počele da realizuju i druge lokalne samouprave u Republici Srpskoj. 

Povezane vijesti

Radnicima u elektroenergetskom sektoru povećane plate

admin

Među 50 najmoćnijih u Srpskoj našla se i tri Hercegovca

admin

ERS popustio, “RiTE Gacku” dodatnih 30 miliona kroz novi ugovor

admin

Petrović: narod Bileće ostao bez vlasti; Vujović oštro odgovorio

admin

Petrović – Nedopustivo je i za svaku osudu nanošenje teških povreda Marku Dučiću

admin

VAKCINACIJA KLJUČ ZA OKONČANJE PANDEMIJE Milinković pozvao građane da se prijave

admin