Grad Trebinje
Svijet

CRNOGORCI UHAPŠENI U URUGVAJU: Zaplenjeno čak 500 kilograma kokaina, pala velika kriminalna grupa

POLICIJA Urugvaja potvrdila je da je uhapšeno 16 osoba i zaplenjeno skoro 500 kilograma kokaina, čija je finalna destinacija, kako se navodi, bila Italija, a da su među uhapšenima i dva crnogorska državljanina.

Sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Urugvaja Giljermo Masijel ocenio je na pres konferenciji da je ta operacija omogućila razbijanje kriminalne organizacije koja se smatra povezanom sa balkanskim klanom, jednom od, kako je rekao, najvećih organizovanih kriminalnih grupa koje deluju u Evropi.

– Tokom istrage, agenti su od septembra 2022. godine uspeli da identifikuju 18 osoba povezanih sa kriminalnim aktivnostima. Grupu su činili građani različitih nacionalnosti, 11 Urugvajaca, tri Bolivijaca, dva Argentinca i dva Crnogorca. Tokom akcije, vlasti su uspele da privedu 16 identifikovanih, dok se za drugom dvojicom čeka međunarodna poternica – navedeno je u tekstu koji prenosi “grupormultimedio”. 

Identitet uhapšenih crnogorskih državljana još nije saopšten, a deo urugvajskih medija juče je tvrdio da su već bili na poternici Interpola. 

Ukupno, urugvajske vlasti su zaplenile 489 kilograma kokaina, novac, četiri vozila, dva čamca, traktor, revolver, pištolj, pušku i dve sačmarice.

Prema rečima predstavnika urugvajskog Ministarstva unutrašnjih poslova, procenjena tržišna vrednost zaplenjene droge je oko 15 miliona evra.

Kako su objasnili, droga je iz Bolivije dopremljena u Urugvaj, a kada je stigla u tu zemlju, plan je bio da bude transportovana dalje ka Evropi, gde je njena vrednost veća.

Komentar