Grad Trebinje
Izdvojeno Video Košarka

ČUDESNA POBJEDA PARTIZANA Crno-bijeli gubili 15 razlike, pa napravili epski preokret! (Video)

Košarkaši Partizana pobijedili su Fenerbačhe sa 85:84 u meču 7. kola Evrolige!

Turski tim vodio je sa čak 15 razlike, ali su crno-bijeli čudesnim preokretom došli do velike pobjede na krilima 20.000 navijača u Areni.

Dva totalno drugačija poluvremena Partizana vidjeli smo na ovom meču. Prvo – katastofalno i drugo – fantastično.

Primiti 56 poena za poluvrijeme je nedopustivo (47:56). Istina, Fener je veoma, veoma dobar, ali crno-bijeli su morali daleko čvršće. Očekivala se reakcija srpskog kluba i do nje je došlo.

Možemo samo da zamislimo šta je Obradović imao da kaže igračima zbog defanzive. U trećoj četvrtini sve je prštalo u odbrani srpskog kluba! Uostalom, primili su samo 13 poena za tih 10 minuta. Istina nije to bilo propraćeno i isto tako dobrim napadom, ali razlika je konstatno padala.

Fantastični Kaminski i Anđušić blistali su u drugom poluvremenu! Okrenuo je Partizan potpuno rezultat u 36. minutu posle serije od pet poena u režiji Kaminskog. Na semaforu je stajalo 79:78. A, onda je uslijedio nevjerovatan momenat Ponitka je promašio čist zicer! Bio je sam ispod obruča, ali nije uspio da pogodi… Vilbekin je to kaznio sa četiri vezana poena i prednost je ponovo bila na strani gostiju.

Usledio je dramatičan finiš – Smailagić je zakucavanjem na 35 sekundi do kraja ponovo doneo prednost Partizanu!

Madar je promašio šut za tri poena na 15 sekundi pre kraja… A, onda totalna drama. Kaminski gubi loptu pet sekundi pre kraja, ali Fener ne uspeva da pogodi trojku sa zvukom sirene.

Naneli i Kaminski su ubacili po 15 poena, a Smailagić je dodao 13. Sa druge strane, Hajs-Dejvis je ubacio 23 poena, a Dorsi 18.

Madar je za 28 minuta, ubacio samo dva poena.

Komentar