Grad Trebinje
Trebinje

Ćurić: Podržati studente da ostanu u Srpskoj

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić razgovarao je danas sa predstavnicima Unije studenata Republike Srpske i studentskih parlamenata dva javna univerziteta u Srpskoj o tome kako lokalna uprava može podržati studente, da bi se što veći broj njih upisivao na ove univerzitete i nakon završenih studija ostajao u Republici.

Ćurić je istakao da Gradska uprava nastoji da pruži podršku studentima i Univerzitetu u Istočnom Sarajevu, te su prije tri godine uveli stipendije za deficitarna zanimanja, i naveo da će u narednom periodu biti sagledane mogućnosti pružanja podrške studentima.

“Krajnji cilj je da studenti koji završe fakultete ostaju u Trebinju i Republici Srpskoj. U Trebinju imamo cilj da se vrate studenti koji su završili fakultete, a nalaze se van granica Trebinja i Republike Srpske, a zahvaljujući velikim projektima koje smo planirali ovdje uz podršku Vlade Srpske”, rekao je Ćurić.

On je naglasio da će izgradnja kliničkog centra i aerodroma u Trebinju omogućiti zapošljavanje odgovarajućeg kadra.

Predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Uroš Bjelica rekao je da je ovaj univerzitet stub Republike Srpske, kao i njegovi studenti, te poručio da se ne smije dozvoliti da oni budu zapostavljeni i da odu iz Srpske.

“Zajedno sa lokalnom upravom želimo da pospješimo broj upisanih studenata i Univerzitet jer samo tako možemo dalje u budućnost”, istakao je Bjelica.

On je najavio da će sutra u Trebinju, pod pokroviteljstvom Studentskog parlamenta Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Unije studenata Republike Srpske, biti održana konferencija o političkom, ekonomskom i društvenom značaju Univerziteta u Istočnom Sarajevu. 

SRNA

Povezane vijesti

Ćurić: Nadležni da rasvijetle paljevinu vozila i kazne počinioce

admin

VAKCINACIJA KLJUČ ZA OKONČANJE PANDEMIJE Milinković pozvao građane da se prijave

admin

Šta se očekuje od izbora u Nikšiću (Video)

admin

POLOŽENI VIJENCI NA SPOMENIK BRANIOCIMA TREBINJA Ćurić: Sloga brani Srpsku u miru, kao što je i u ratu

admin

Božićna i novogodišnja čestitka gradonačelnika Mirka Ćurića (Video)

admin

Ćurić: Srbi u Mostaru imaju punu podršku iz Trebinja

admin