Fudbal

Ćurić primio fudbalere “Leotara”, osvajače kupa Srpske

  •  
  •  
  •  
  •  
  •   

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić primio je juče fudbalere “Leotara”, koji su nakon 17 godina osvojili Kup Republike Srpske, istakavši da je to veliki uspjeh za grad Trebinje i za taj klub.

Ćurić je pohvalio ostvareni rezultat ovog kluba, te naglasio da se Grad Trebinje trudi da, preko Sportskog društva, podrži kompletan sport u gradu – košarku, rukomet, fudbal.

“Činjenica je da je bilo određenih trenutaka da je iz budžeta fudbal dobijao najmanje novca, ali mi smo svjesni situacije da su i javne ustanove i preduzeća itekako značajni u svemu ovom”, naveo je gradonačelnik.

Predsjednik Upravnog odbora Fudbalskog kluba “Leotar” Gordan Mišeljić rekao je da je cilj tog kluba za ovu godinu bio da bude stabilan prvoligaš, a da je taj plan daleko premašen i da je “Leotar” završio kao drugoplasirani, a osvojio je i Kup Republike Srpske.

“Šta će biti plan za iduću godinu, donijećemo odluku na nivou grada, ali ono što je namjera jeste da klub razvije određenu infrastrukturu ne samo u materijalnom smislu, vezano za postavljanje reflektora i izgradnju vještačkog terena, nego i kadrovsku”, istakao je Mišeljić.

On je napomenuo da je “Leotar” imao dosta naslijeđenih dugovanja, ali da u protekle dvije godine nisu napravljeni novi dugovi, te da su mnogi troškovi i dugovanja smanjeni.

“Napravljeni su reprogrami i prema javnim ustanovama i elektrodistribuciji, tako da možemo reći da je klub, u posljednje dvije godine, postao dosta zdraviji”, dodao je on.

Trener “Leotara” Oleg Ćurić ocijenio je da je uspjeh što su fudbaleri podstakli javnost da se opet priča o “Leotaru”.

“Ovo je ogroman uspjeh za FK žLeotarž s obzirom gdje se nalazio posljednjih pet godina i sigurno opomena da se treba više pomoći žLeotaruž da se vrati na stare staze”, rekao je on i dodao da je posebno značajno što je većina fudbalera iz Trebinja, a samo tri igrača su sa strane.

Kapiten kluba Anel Ramić izrazio je zadovoljstvo što je u timu sa velikim talentima.

“Atmosfera je bila na visokom nivou i prije, a pogotovo sada poslije osvajanja ovakvog trofeja, nakon 17 godina. Sigurno da smo obradovali narod u Trebinju i prave navijače žLeotaraž”, rekao je Ramić.

Fudbaleri “Leotara” osvojili su Kup Republike Srpske nakon što su u finalu u Modriči pobijedili ekipu “Krupe” iz Krupe na Vrbasu rezultatom 2:0.


  •  
  •  
  •  
  •  
  •   

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više