Grad Trebinje
Uncategorised

Ćurić: Razvoj grada ne smije stati, biće obeštećen svako ko dokaže vlasništvo nad zemljom

„Ne možemo da zaustavimo procese izgradnje, širenje i razvoj grada Trebinja. Dobio sam ovlaštenje da se ide u dalju proceduru, ako je Republika Srpska vlasnik zemlje u zoni planirane gradnje na lokalitetu Pridvorci, zemljište će preći na Grad Trebinje i koliko sutra raspisaće se javni poziv. Ako se dokaže da zemlja pripada nekom drugom, sav novac, sa pripadajućim kamatama, biće adekvatno isplaćen vlasnicima“.

Ovo je izjavio gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić na početku današnjeg skupštinskog zasjedanja, reagujući na prijedlog odbornika Nebojše Milišića iz Pokreta za pravdu i red – da se poništi zaključak sa prethodne sjednice gradskog parlamenta o davanju saglasnosti za izgradnju sportskog centra na lokalitetu „Mali otok“ i da se povuče današnji Prijedlog odluke o pristupanju izradi Regulacionog plana „Pridvorci – Nova Bolnica“ jer je, kako je Milišić naveo, „ranijim vlasnicima zemlja oteta u postupku arondacije“.

Gradonačelnik Trebinja je naveo da je bio spreman da o ovim pitanjima razgovara sa predstavnicima Mjesne zajednice Pridvorci, ali da se u zakazanom terminu niko nije pojavio u gradskoj upravi.

„Stigao mi je zahtjev mjesne zajednice, ali se niko nije pojavio u zakazanom terminu jer je trebalo da se s nekim konsultuju i dogovore. Nemojte da javnost dovodite u zabludu, niko se o ovoj temi nije sastao sa mnom, a priča se da su gradonačelnik i odbornici prodali nečiju đedovinu. Nemojte to raditi jer niko odgovoran to ne bi učinio“, istakao je Ćurić.

Odluke su, ističe, donesene na osnovu dokumenata zvaničnih institucija i nakon ispoštovanih procedura.

„Nije ulica mjesto da se rješavaju problemi. Zna se gdje se dokazuje vlasništvo. I prije mjesec dana platili smo ljudima gdje je dokazano da Grad Trebinje nije bio vlasnik zemljišta. Spremni smo, kao odgovorna vlast, i svakako u tom smislu i republička vlast, jer sve ide preko Pravobranilaštva RS, da adekvatno obeštetimo svakoga za koga se dokaže da je vlasnik zemljišta u Pridvorcima“, podvukao je prvi čovjek grada.

Nakon glasanja, prijedlozi odbornika Milišića odbijeni su većinom glasova.

Radio Trebinje