Grad Trebinje
Izdvojeno Trebinje

Ćurić sa Karpovim – Trebinje da bude domaćin svjetskog prvenstva u šahu

U Trebinju će biti otvorena škola šaha “Anatolij Karpov”, dogovoreno je na današnjem sastanku šahovskog velemajstora Anatolija Karpova, gradonačelnika Mirka Ćurića i predstavnika Šahovskog kluba iz ovog grada.

Ćurić je novinarima izjavio da će to biti prva škola “Anatolij Karpov” u BiH i izrazio nadu da će biti na ponos svima.

“Dogovorili smo da u narednom periodu sa Šahovskim klubom damo podršku da do početka oktobra, grad Trebinje i nadležno ministarstvo uputi pismo podrške kako bi se svjetski turnir u šahu za djecu uzrasta 10, 12 i 14 godina 2022. godine održao upravo u Trebinju“, rekao je Ćurić.

Karpov je rekao novinarima da je na sastanku bilo riječi o razvoju programa za obuku šaha i razvoju djece.

On je izrazio nadu da će Šahovska federacija, Šahovski klub, kao i Trebinje biti dio budućeg sportskog programa za razvoj djece.

“Ako nam uspije, a nadam se da će nam uspjeti, rado bismo 2022. godine organizovali kadetsko prvenstvo za djecu uzrasta 10, 12 i 14 godina ovdje u Trebinju“, rekao je Karpov.

Karpov je rekao da je gradonačelnika informisao da će u budućnosti organizovati onlajn turnire na kojima će učestvovati i djeca iz Trebinja i tako će im biti omogućeno učešće na međunarodnim i svjetskim takmičenjima tog tipa.

Predsjednik Upravnog odbora Šahovskog kluba “Trebinje” Koča Govedarica izrazio je uvjerenje da će ovaj sporazum pomoći da Šahovski klub Trebinje ostvari uspjeh ne samo na domaćoj sceni, nego i na međunarodnoj.

“Mi u Šahovskom klubu obećavamo da ćemo učiniti sve da škola šaha `Anatolij Karpov` u Trebinju sa ponosom nosi to ime i da će biti prepoznata u Evropi kao rasadnik mladih šahista i sportska grana koja će biti na čast Trebinju i Hercegovini“, rekao je Govedarica.

SRNA

Povezane vijesti

Ćurić: Nadležni da rasvijetle paljevinu vozila i kazne počinioce

admin

VAKCINACIJA KLJUČ ZA OKONČANJE PANDEMIJE Milinković pozvao građane da se prijave

admin

Šta se očekuje od izbora u Nikšiću (Video)

admin

Uspješna godina za Šahovski klub “Trebinje” (Video)

admin

POLOŽENI VIJENCI NA SPOMENIK BRANIOCIMA TREBINJA Ćurić: Sloga brani Srpsku u miru, kao što je i u ratu

admin

Božićna i novogodišnja čestitka gradonačelnika Mirka Ćurića (Video)

admin