Grad Trebinje
Bosna i Hercegovina

Čuvao zgradu Predsjedništva BiH: Policajac “pao” zbog prodaje droge

U Sarajevu je jutros provedena policijska akcija, a uhapšen je još jedan zaposlenik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela. Riječ je o policajcu koji je čuvao Predsjedništvo BiH koji je osumnjičen za isto krivično djelo zbog kojeg je “pao” i pratilac državnog ministra Miloša Lučića.

Kako je nezvanično potvrđeno Kliksu, jutros je na svom radnom mjestu uhapšen policajac koji je radio na osiguranju zgrade Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Riječ je o Milošu Popovcu.

Akcija hapšenja je provedena pod nadzorom Tužilaštva BiH, a uhapsili su ga pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

On je pod istragom Tužilaštva i SIPA zbog sumnje na kazneno djelo neovlašten promet opojnih droga sa koruptivnim elementima koji su uključivali zloupotrebu službenog položaja i policijske odore. Sumnja se da je bio dio organizovane mreže za prijevoz, krijumčarenje i prodaju većih količina narkotika.

Ranije je, prije više od mjesec, uhapšen Miloš Nikolić, pratilac državnog ministra za ljudska prava Miloša Lučića. Nikolić je uhvaćen u prodaji 10 kilograma spida, a tada je privedeno još osoba za koje se sumnja da su dio organizovane kriminalne grupe.

Za novouhapšenog Popovca, takođe se sumnja da je prodavao spid, međutim na ova dva slučaja istražuju različiti tužioci, stoga u ovom momentu nije jasno javnosti da li su ova dva slučaja povezana.

Agencije

Komentar