Grad Trebinje
Izdvojeno Trebinje

Cvijanović u Trebinju: Vladajuća koalicija pokazala kako treba razvijati grad (Foto)

Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović istakla je da je vladajuća koalicija u Trebinju, okupljena oko SNSD-a, u prethodnim godinama pokazala kako treba da se razvija ovaj grad i na koji način se sarađuje sa republičkim institucijama.

Nakon današnjeg sastanka sa trebinjskim Gradskim odborom SNSD-a, Cvijanovićeva je naglasila da je Trebinje primjer kako lokalna zajednica treba da osmisli i da se bori za svaki projekat.

“Ovdje smo vidjeli čitav niz velikih strateških projekata, koji su urađeni, ali i onih koji su planirani. Tome treba dodati i sve ono što svaka lokalna vlast mora da radi, a to je da, osim velikih strateških projekata, nastoji doprijeti do svakog čovjeka, svake kategiorije stanovništva i da jednako radi i za dobrobit onih koji žive u udaljenim selima i u centru grada”, rekla je Cvijanovićeva novinarima u Trebinju.

Prema njenim riječima, Trebinje ima veliku razvojnu šansu, a za pozicioniranje ovog grada kao strateškog mjesta potrebna je odgovorna lokalna vlast koja će moći da sve to pretvori u napredak koji se ovdje očekuje.

“Podržavam koaliciju okupljenu u Trebinju zato što ima viziju razvoja Trebinja i viziju razvijene Republike Srpske. Cijenim ono što vidim ovdje i svaki put kad dođem vidim neku novu ideju, novu inicijativu”, poručila je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je rekla da će Republika Srpska, kroz svoje institucije, ali i saradnjom sa Srbijom, učiniti sve kada je u pitanju realizacija strateških projekata.

“Aerodrom u Trebinju će značiti mnogo za ovaj grad. To je ideja od koje lokalna vlast nije odustala, bez obzira na sve probleme i sada je došlo vrijeme da to realizujemo“, navela je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je istakla da je namjera republičkih vlasti da rade u svim dijelovima Republike Srpske i u svim lokalnim zajednicama, ali da je za to potrebno da postoje aktivne lokalne starukture s kojima se mogu realizovati kvalitetni projekti.

Član Gradskog odbora SNSD-a Mirko Ćurić rekao je da su vidljivi rezultati rada u Trebinju, kao i rezultati saradnje sa republičkim vlastima.

“Cilj nam je jako Trebinje, jer jedino tako možemo ići naprijed. U ovom izazovnom periodu nisu izostale ni investicije i mi smo uz podršku republičkih vlasti realizovali sve planirane projekte”, rekao je Ćurić, koji je i aktuelni gradonačelnik Trebinja.

On je dodao da su za sve Trebinjce posebno značajni projekti izgradnja kliničkog centra i aerodroma, te da je za njihovu realizaciju od presudnog značaja podrška republičkih vlasti.

SRNA

Povezane vijesti

Radnicima u elektroenergetskom sektoru povećane plate

admin

Srbija i Hrvatska pod pritiskom zbog SNSD i HDZ: Pred njemačkim Bundestagom uskoro rezolucija o BiH

admin

Među 50 najmoćnijih u Srpskoj našla se i tri Hercegovca

admin

Šta je vlast Srpske dužna hrvatskim službama?!

admin

Cvijanovićeva dobila 17. savjetnika

admin

ERS popustio, “RiTE Gacku” dodatnih 30 miliona kroz novi ugovor

admin