Grad Trebinje
Izdvojeno Trebinje

“Da li je ijedan dezerter otpušten iz državne institucije” Ovo je OTKAZ KOJI JE PODIGAO NA NOGE opoziciju u Srpskoj, direktor tvrdi da je sve po propisu

Otkaz Iliji Mastiloviću u Službi za poslove sa strancima BiH je jedna od najsramnijih stranica vladavine SNSD, tvrde u SDS. Direktor Službe im odgovara da je prestala potreba za angažmanom Mastilovića.

Javnost je o otkazu jutros saopštenjem obavijestila SDS, ne navodeći da se radi o njihovom odborniku u Skupštini Grada Trebinja.

-Otkaz u Službi za poslove sa strancima BiH, koji je Iliji Mastiloviću, ocu četvero djece i čovjeku koji se sa 16 godina priključio Vojsci RS, uručen putem mejla pod krinkom radnog viška, predstavlja jednu od najsramnijih stranica vladavine SNSD. Ilija Mastilović je vrijedan čovjek, u poslu odgovoran i predan, a u duši i djelima patriota. Ilijin jedini grijeh je to što nije i neće pripadati političkoj organizaciji koja uslovljava zaposlenje bojom članske kartice – saopšteno je iz SDS.

Prema njihovim riječima, direktor Službe, Žarko Laketa, sve Ilijine kvalitete je zanemario i zbog političke ostrašćenosti ovog oca četvero djece ostavio bez zaposlenja, uprkos činjenici da Ilija Mastilović već četiri godine radi na ugovoru i po slovu Zakona o radu trebalo bi da ima ugovor na neodređeno vrijeme.

-Srpska demokratska stranka poziva upravu Službe na čelu sa direktorom Laketom da isprave načinjenu grešku i Mastilovića vrate na posao. Apel i Boračkoj organizaciji RS da svojim glasom reaguje na jasan linč jednog od najmlađih boraca u Vojsci Republike Srpske – kažu u ovoj partiji.

Laketa: Radio preko IOM

Direktor Službe za poslove sa strancima BiH Žarko Laketa izjavio je Srni da nema potrebe za daljim angažovanjem Ilije Mastilovića koji je u ovoj službi radio posredstvom međunarodne organizacije.

FOTO: MINISTARSTVO BEZBJEDNOSTI
FOTO: MINISTARSTVO BEZBJEDNOSTI

-Mastilović je bio angažovan preko projekta Međunarodne organizacije za migracije (IOM), tako da nema više potrebe za njegovim angažovanjem – rekao je Laketa.

On je dodao da nije dobro kada se politika petlja u rad Službe za poslove sa strancima.

Zbog otkaza Mastiloviću reagovala je i Lista za pravdu i red. Nebojša Vukanović je na svom portalu prenio kolumnu Duška Ninkovića, demobilisanog borca prve kategorije Vojske Republike Srpske i odbornika Kluba za pravdu i red u Skupštini grada Trebinja, koji je “digao glas zbog odluke vlasti i moćnika SNSD, koji kontrolišu sve nivoe vlasti, od lokalne, republičke do zajedničkih institucija BiH, da bez posla ostave Iliju Mastilovića, borca prve kategorije, oca četvoro djece i odbornika SDS u Skupštini grada Trebinja”.

–Da li je ijedan dezerter u gradu Trebinju otpušten iz neke državne institucije ili javne gradske ustanove? Naravno da nije. Da li je ovo osveta onih direktora dezertera bar ih ima 6-7 u Trebinju što ja znam (vjerovatno ih je i više) Iliji i nama njegovim saborcima što im roditelje i kuće čuvasmo? – napisao je, između ostalog, Ninković.

Komentar