Grad Trebinje
Republika Srpska

Da li je na pomolu pomirenje: Srpska ne priznaje Šmita, a Šmit gost u udarnoj emisiji RTRS-a?!

Da li je ovo naznaka da će Dodik da promijeni ploču i da ćemo narednih dana gledati pomirljivog Dodika sa Šmitom?

Kristijan Šmit, koga vlasti Republike Srpske, kao i mediji pod njihovom kontrolom ne priznaju da je visoki predstavnik u BiH, večeras je gostovao u programu Javnog servisa Radio televizije Republike Srpske.

Na pitanja da li je njegov cilj da iz političkog života eliminiše Milorada Dodika, te ko bi došao umjesto njega s kim je iz opozicije razgovarao, Šmit odgovara da želi da razgovara sa svima.

On je kazao da Dodika ne posmatra kao neprijatelja.

– Želim da razgovaram i sa Miloradom Dodikom, savjetovao bih mu da promijeni stav. Ja sam imao koristan razgovor sa Mladenom Ivanićem i volim da razgovaram sa mladim ljudima.

Кada je u pitanju Milorad Dodik ja ne kritikujem njega već njegove odluke. Jaki ljudi moraju prihvatiti da mogu pogriješiti i da zbog toga moraju da snose posljedice – poručio je Šmit u programu RTRS-a.

Da li je ovo naznaka da će Dodik da promijeni ploču i da ćemo narednih dana gledati pomirljivog Dodika sa Šmitom?

Inače, prethodnih dana bilo je nagovještaja da je Dodiku dat jasan singal i posljednja opomena da se vrati na “fabrička podešavanja” i bude kooperativan kao što je to bio u neka prošla vremena.

Kako tvrde dobro upućeni izvori, Dodik nema puno vremena i ne može više igrati duplu igru, jedno pričati a drugo raditi, to mu partneri više neće dozvoljavati.

Kako saznajemo Dodiku je jedna takva poruka stigla i preko Drine.

Biće zanimljivo posmatrati Dodikovo ponašanje narednih nedelja i mjeseci.

Gostovanje Šmita može se posmatrati u konteksu otopljavanja odnosa sa vlastima Republike Srpske.

(BN)

Komentar