Grad Trebinje
Izdvojeno Region

DAKA DAVIDOVIĆ O POBJEDI OPOZICIJE NA IZBORIMA: Zdravka sam jedva ubijedio da uđe u politiku, CG je dočekala slobodu

Crna Gora je konačno dočekala slobodu. Poslije mnogo godina i decenija lutanja, ona se 30. avgusta pobjedom opozicije vratila sebi. Put u budućnost vodiće preko davno utabanih staza kojima su hodile naše umne glave – Sveti Petar Cetinjski, Sveti Petar Drugi Lovćenski Tajnovidac, Sveti Vasilije Ostroški i Sveti Jovan Vladimir. Siguran sam da će novi ljudi ubrizgati novu krv i obezbijediti da Crna Gora profunkcioniše.

Ovako o prethodnim izborima i pobjedi opozicije govori Miodrag Davidović Daka, nikšićki biznismen i čovjek koji je, kako tvrde dobro upućeni, imao ključnu uloguu formiranju koalcije Za budućnot Crne Gore.

“Koristim priliku da, prvi iz nove vlasti, pozovem građane Srbije da dogodine ne traže drugu turističku destinaciju. Crna Gora će na najbolji način dočekati svakog čestitog čovjeka, a posebno našu braću Srbe”, kazao je Davidović za Novosti.Davidović je i “krivac” što se na čelu opozicione liste Za budućnost Crne Gore našao univerzitetski profesor Zdravko Krivokapić:

“Krivokapić se nikada nije bavio politikom, ali je on čovjek koji čitav život živi na principima četiri jevanđelja. On potiče iz jedne od najuglednijih crnogorskih porodica, direktni je potomak jednog od najvećih junaka Crne Gore, Miloša Krivokapića. Iz istog krila je i jedan od najuglednijih sveštenika u SPC, nedavno počivši Momčilo Krivokapić iz Kotora”, kaže on.

Davidović dodaje da već dugo poznaje Zdravka Krivokapića i da je imao privilegiju da su u isto vrijeme studirali, živjeli u Studentskom domu i provodili najljepše studentske dane.

“Kada je veliki broj lidera opozicije vodeću ulogu prepustio Zdravku Krivokapiću, to je bio signal da će se desiti čudo u Crnoj Gori. Dugo sam razmišljao ko bi mogao da ponese listu svih opozicionih partija i da istovremeno bude autoritativan na političkoj sceni, ali i osvježenje za biračko tijelo. Sjetio sam se da ne možemo naći boljeg, čestitijeg čovjeka od Zdravka Krivokapića”, kaže on.

Na pitanje ko je uspio da ubedi Krivokapića da upliva u vode politike, Davidović kaže da je to bio on i da su razgovori trajali prilično dugo.

Uskoro poznato ko je pucao na Davidovića i Joanikija

Davidović kaže i da ima saznanja da su nadležne službe privele kraju slučaj atentata na njega i episkopa Joanikija i da će vrlo brzo imati punu informaciju oko tog događaja.

“Atentat u Beogradu je bio izvanredno isplaniran. Neoprezno smo se episkop Joanikije i ja dogovarali oko susreta preko otvorene linije i precizirali gdje ćemo se naći. Na taj način olakšali smo posao onima koji su kasnije pucali na mene i vladiku. Za mene uopšte nije važno ko je pucao, već ko je to naredio”,  dodaje Davidović.

volimpodgoricu.me

Povezane vijesti

Ustoličen mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije

admin

U Cetinjskom manastiru počelo ustoličenje mitropolita Joanikija (Video)

admin

Patrijarh Porfirije i mitropolit Joanikije stigli u Cetinje (Video)

admin

OMILJENOM pesmom blaženopolivšeg mitropolita Amfilohija “Ječam žela” sveštenici čekaju mitropolita Joanikija (VIDEO)

admin

Mitropolit Joanikijе kraj ćivota Svеtog Pеtra Cеtinjskog: Bogom zaklinjеm svе, da sе očuva mir i bratska sloga u Crnoj Gori

admin

Premijer Crne Gore u Trebinju na promociji knjige o mitropolitu Amfilohiju i episkopu Atanasiju

admin

Komentar