Grad Trebinje
Video Trebinje

Demobilisanom borcu iz Trebinja potrebna pomoć dobrih ljudi /VIDEO/

Dragan Hrnjez cijeli rat proveo na frontu a danas preživljava zahvaljujući Javnoj kuhinji!

Dragan Hrnjez se kao osamnaestogodišnjak našao u ratnom vihoru iz kojeg nije izašao do posljednjeg dana rata. Danas petedesetogodišnjak, samohrani otac, trajno radno nesposoban i korisnik Javne kuhinje.  Sa sinom živi od više nego skromnih primanja. 

Sa 18 godina u toku redovnog služenja vojnog roka našao se na hrvatskom ratištu. Potom dolazi u Trebinje gdje nakon mjesec dana ponovo zadužuje uniformu i odlazi na ratište na kojem je bio do kraja rata. Danas je trajno nesposoban za rad, samohrani je otac i kaže da ne zna od čega bi živio da nema Javne kuhinje. 

“Teško je, vrlo teško i ne može se kraj s krajem. Da mi nije narodne kuhinje, stvarno ne znam šta bih i kako bih, od čega živio, i ja i dijete. Poslije rata sam radio sve živo, istovarao sam kamione, čuvao kafiće preko noći, kopao kanale i poslije toga nastupa bolest. Ja sam čovjek invalid koji ne može da radi i zarađuje. Nekad se desi da po tri dana ne mogu nikud iz kreveta, već me dijete vodi do WC-a”, kaže Hrnjez.

O lošem položaju demobilisanih boraca govori se gotovo trideset godina nakon rata. Oni koji su mladost ostavili na frontu danas vode bitke koje nisu ni sanjali… Bitke za goli opstanak!

“Meni je žao što smo mi došli do ove situacije i da ovako živimo mi koji smo se borili za ovu državu, a država nam je sasvim malo dala ili ništa. Zamolio bih i državu da povede računa o nama i da imamo dostojanstveni život, da ne živimo na rubu egzistencije”, iskreno govori demobilisani borac koji je doslovno na rubu egzistencije.

“Molim sve dobre ljude koji su u mogućnosti da mi pomognu”, kaže Dragan Hrnjez i zahvaljuje se svima koji su mu pomagali do sada kako bi riješio pitanje egzistencije u borbi za život dostojan čovjeka.  

Uplate možete izvršiti na sljedeći način: 

Dragan (Slobodan) Hrnjez
Svetosavska 37
89101 Trebinje

Žiro račun: NLB banka – 5620088106641437 
IBAN: BA395620088187864775
SWIFT: RAZBBA22

Komentar