Grad Trebinje
Republika Srpska

Detalji pokušaja ubistva: Banjalučanka trovala šeficu

Banjalučanka Nina Ninković (57) osumnjičena je za pokušaj ubistva S. T. iz Banjaluke kojoj je u kafu sipala materiju opasnu po život i zdravlje a kako nezvanično saznajemo u pitanju su radne kolegice.

“Nezavisne novine” saznaju da je osumnjičena radila u jednoj ustanovi sa oštećenom koja još je bila naređena na poslu i sumnjiči se da joj je danima sipala otrovne supstance u kafu.

Kako navode iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, postupajući tužilac nakon ispitivanja osumnjičene  stavio je  prijedlog za određivanje mjere pritvora Okružnom sudu u Banjaluci.

“Osumnjičena je od 8. decembraa 2022. do 21. decembra 2022. godine, sipala u kafu oštećenoj T.S., materiju opasnu po život i zdravlje u namjeri da oštećenu liši života. Pomenuta materija je izuzeta i biće predmet vještačenja u toku istrage”, navode iz Tužilaštva.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora  zbog  bojazni da bi osumnjičena boravkom na slobodi mogla uticati na svjedoke i ponoviti ili dovršiti pokušano krivično djelo.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u  Banjaluci. 

Komentar