Grad Trebinje
Izdvojeno Hercegovina

Detalji pronalaska policajca iz Nevesinja: Pronađen vezan na već pregledanom terenu

Policajac Miloš Grahovac iz Nevesinja, koji je pronađen nakon četiri dana potrage, bio je vezan za ruku i nerazgovijetno je pričao, ali nije rekao šta mu se desilo, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Grahovac je pronađen u Divinu, nedaleko od mjesta Plana, gdje su pronašli njegov automobil nakon što je pokrenuta potraga za njim. On je vozilom Hitne medicinske pomoći prevezen u Opštu bolnicu Nevesinje, gdje je zadržan na posmatranju. Izvor blizak istrazi je rekao da je policajcu bila vezana jedna ruka te da je bio dezorijentisan.

 – Imao je ogrebotine po rukama i nogama, ali ne i druge povrede. Šta se sve dešavalo i da li je Grahovac kidnapovan, još ne možemo da kažemo. Kada je pronađen, samo je nešto nerazgovijetno pričao i nije kazao šta mu se desilo. Čudno je da je zatečen na mjestu koje je pretraživano više puta. Pretpostavlja se da je tu nedavno izbačen, ali dok on ne da izjavu, ne može se sa sigurnošću reći šta se dogodilo – kazao je naš izvor.

Prema njegovim riječima, postoji više verzija u vezi sa njegovim nestankom.

– Grahovac je navodno imao problema s nekim osobama kojima je dugovao pa se istražuje i mogućnost da je zbog toga bio otet. Ipak, dok se ne čuje njegova priča, ne možemo ništa da tvrdimo – rekao je naš izvor.

U Okružnom tužilaštvu Trebinje kazali su da su obaviješteni o slučaju i pronalasku policajca te da je u toku istraga.

– On nije saslušan jer je u bolnici, a izjava će biti uzeta kada se za to stvore uslovi. S ciljem zaštite istrage ne možemo da govorimo više informacija – rekao je portparol Okružnog tužilaštva Trebinje Srđan Vukanović.

Srđan Vukanović, portparol Okružnog tužilaštva Trebinje

Grahovac je nestao 25. maja poslijepodne, a njegov automobil ubrzo je pronađen nedaleko, u mjestu Bežđeđe. U potragu su bile uključene stotine tragača iz Hercegovine, policija, Civilna zaštita, lovci i Gorska služba spasavanja.

Mladen Zubac iz Službe načelnika opštine Nevesinje za poslove civilne zaštite istakao je da je potraga za Grahovcem trajala od srijede uveče, od 20 časova, a pronađen je u nedjelju oko 22 časa.

– Tokom potrage zabilježeno je između 700 i 800 izlazaka na teren, učestvovalo je oko 500 tragača. Tražili su u pećinama, jamama, padinama, pribojavajući se i najgoreg ishoda. Na kraju su ga našli lovci koji su juče bili u potrazi. Bio je u stanju iscrpljenosti i pothlađenosti. Sada je u stabilnom stanju – naveo je Zubac.

SUSPENZIJA

U Policijskoj upravi Trebinje istakli su da ne žele da daju izjave dok ne bude sprovedena detaljna istraga. Potvrdili su da je Miloš Grahovac suspendovan s posla ne navodeći više detalja. Nezvanično saznajemo da je privremeno udaljen s posla zbog sumnje da je počinio krivično djelo falsifikovanje novca, odnosno da je u promet stavio falsifikovanu novčanicu. Protiv njega istragu vodi Tužilaštvo BiH.

Glas Srpske/Nebojša Tomašević

Komentar