Grad Trebinje
Republika Srpska

DF predlaže premijera koji je glasao za rezoluciju o Srebrenici

Dio stranaka parlamentarne većine sinoć je održao sastanak, a jedan od lidera DF-a Andrija Mandić je rekao da je ovaj politički blok predložio da mjesto premijera dobije koalicija “Mir je naša nacija”, odnosno da u ovu fotelju sjedne Miodrag Lekić.

Tim prijedlogom DF je drastično promjenio ploču, jer danima upravo predstavnike ove koalicije naziva izdajnicima, dok njihov odnos sa Lekićem od podgoričkih izbora 2015. godine karakterišu međusobne optužbe i prepucavanja.

Iako je kriza na relaciji Vlada – DF počela još prilikom formiranja Vlade, ona je kuliminirala nakon glasanja o razoluciji o Srebrenici, a treba podsjetiti da je Lekić bio jedan od poslanika koji je glasao za ovaj dokument, dok je isto učinila i Branka Bošnjak iz kluba PzP uz još nekoliko uzdržanih iz DF-a.

Međutim, istorijat sukoba DF-a sa Lekićem traje već pet godina, odnosno kada rezultat izbora u Podgorici, na kojima je Lekić nosio listu DF-a nije “naplaćen”.

Andrija Mandić je tada prvi put, a nakon toga u više navrata, Lekića nazvao izdajnikom i “skupljačem loptica Perovića i Ivanovića”.

DF je u više navrata optužio Demos da nisu opozicija DPS-u, dok je Demos uzvratio da je “DF omiljena opozicija DPS-u”.

Jednom prilikom Mandić je izjavio da je “Lekić nepouzdana osoba i neko ko nije njihov”, dok je Lekić uzvratio da se DF “odrekao koordinacije zbog ličnih i partijskih interesa”.

Niz međusobnih optužbi, ali i Lekićevo glasanje za rezoluciju o Srebrenici, izgleda nije smetnja DF-u da Lekića predlože za novog premijera.

JASNO.ME