Izdvojeno Trebinje

DINEKO prepoznata kompanija na tržištu BiH


 Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac rekao je danas tokom posjete Salonu za projektovanje namještaja “Dineko” iz Trebinja da je ova kompanija veoma prepoznata na tržištu BiH, te pohvalio njihov sistem poslovanja.

“Činjenica da već imaju ugovorene poslove od gotovo milion i po evra govori o tome da postoje kapaciteti za to da se razvijaju u Hercegovini. Uloga ministarstva je da pomogne svim proizvođačima iz Republike Srpske i Federacije BiH izvoz na neka nova tržišta”, naglasio je Košarac.

On je posebno zadovoljstvo izrazio zbog toga što je ova kompanija socijalno odgovorna u hercegovačkoj regiji i istakao da će Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u skladu sa ustavnim ovlaštenjima biti partner svim kompanijama u BiH.

Direktor “Dineka” Duško Pantović rekao je da ova kompanija trenutno otvara tržište u Frankfurtu, kao i da će uskoro biti otvoreno 40 novih radnih mjesta na novom proizvodnom pogonu.

“Naša povezana preduzeća će da broje više od 750 radnika. Imali smo podršku ministarstva i Privredne komore Republike Srpske i ukoliko nam bude bilo šta potrebno tražićemo pomoć. Oni su nam je i ponudili i daju nam podstrek da radimo više i da napredujemo”, istakao je Pantović.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da je veoma značajno to što će ova firma otvoriti još 40 radnih mjesta, te dodao da će grad Trebinje u skorijoj budućnosti napraviti program direktne podrške za sve koji zapošljavaju više od 10 radnika.

“Danas smo imali sastanak o slobodnim zonama i upravo ova i ostale firme na našem području razmišljaju o tome da prebace pogone na slobodnu zonu, jer kada imaju više od 50 odsto proizvoda izvozno orijentisano, imaju šansu da obavljaju posao i ne plaćaju određene dažbine prije prodaje”, rekao je Ćurić.

Predsjednik Privredne komore Republike Srpske Borko Đurić pohvalio je poslovanje kompanije “Dineko”, istakavši da su oni svijetli primjer toga kome treba posvetiti pažnju, jer i u vremenu epidemije virusa korona produžuju svoje kapacitete i investiraju. 

SRNA


Povezane vijesti

U novu godinu sa velikim projektima: Potrebni monteri namještaja sa iskustvom

admin

DINECO dobitnik priznanja “STVARATELJI ZA STOLJEĆA”

admin

OGLAS: DINECO traži menadžera nabavke i uvoza

admin

Idealna prilika za one sa iskustvom: Tražimo montere namještaja

admin

Oglas za posao: Rukovodilac tehničkog sektora

admin

NOVA RADNA MJESTA Petričević najavio otvaranje pogona fabrike “Jumko”

admin

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više