Grad Trebinje
Republika Srpska

Đokić sa predstavnicima Sindikata: Cilj stabilan elektroenergetski sistem

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa predstavnicima Sindikata energetike Republike Srpske.

Na sastanku je razgovarano o trenutnoj situaciji u oblasti energetike Republike Srpske i položaju radnika zaposlenih u ovoj oblasti, sa posebnim osvrtom na stanje u Elektroprivredi Republike Srpske i potpisivanje Kolektivnog ugovora radnika zaposlenih u ovom preduzeću.

Učesnici sastanka su se saglasili da postoje brojni izazovi sa kojima se preduzeća iz sistema Elektroprivrede Republike Srpske suočavaju u procesu reorganizacije i restrukturisanja koji je u toku, saopšteno je iz Ministarstva.

U saopštenju se dodaje da su Vlada Republike Srpske i resorno ministarstvo uvijek pokazivali razumijevanje za sva pitanja koja se tiču prava radnika, te da podrška u tom smislu nikada nije izostala. Konstatovano je da je zajednički cilj svih da Republika Srpska ima stabilan elektroenergetski sistem koji daje pozitivne efekte i koji je u stanju da investira.

Na sastanku je, takođe, konstatovano da se dijalog oko zaključivanja Kolektivnog ugovora za radnike zaposlene u Elektroprivredi mora nastaviti i naći zajedničko obostrano prihvatljivo rješenje u tom smislu.

Predstavnici Sindikata zahvalili su Đokiću na brzom proaktivnom djelovanju, zalaganju i podršci koja je uvijek bila na visokom nivou i od velikog značaja, navodi se u saopštenju.

Sastanku su, u ime Sindikata, prisustvovali predsjednik Sindikata udruženih radnika energetike Republike Srpske Slobodan Ostojić i predsjednici sindikalnih organizacija RiTE Ugljevik, RiTE Gacko, Elektrokrajine i Elektro Bijeljine.