Grad Trebinje
Košarka

Đurasović: Loš start presudio, iako smo uspjeli da se vratimo u finišu

Loše otvaranje finala Kupa Republike Srpske skupo je koštalo trebinjski Leotar. Uprkos sjajnoj borbi u drugom dijelu, kratka rotacija je udaljila Hercegovce od toliko željenog trećeg trofeja.

Božo Đurasović je svjestan problema koje je njegov tim imao posebno u otvaranju meča kad su primili 31 poen za četvrtinu-

– Imali smo loše otvaranje, Borac je sjajno šutirao za tri poena, stvarno su odigrali dobro i pogađali su u visokom procentu tako da su stekli prednost. U drugom dijelu smo smogli snage da dođemo u egal, da napravimo final zanimljivim. Ostaje žal jer smatram da smo jednako kvalitetna ekipa kao Borac i nadam se da ćemo nastavku prvenstva to pokazati. Čestitam Borcu na kupu Srpske i želim im sreću na finalnom turniru kupa BiH – poručio je Đurasović.

U prvoj četvrtini veliki problem za Leotar je bila i činjenica da je Marko Raičević brzo zaradio tri lične, a ekipa nije uspjevala da pogodi za tri poena. Imali su samo jedan uspješan šut od osam pokušaja.

– Marko nam je prvi plejmejeker, brzo je ušao u problem sa ličnim greškama, sigurno da se odrazilo na organizaciju naše igre. Nismo se snašli u tom trenutku na agresivniji Borac. Kad smo se vratili u nastavku. bila je prevelika razlika i oni imaju dužu rotaciju, ali mislim da nismo dozvolili taj početni nalet Borca da bi utakmica bila puno zanimljivija – dodao je Đurasović.Leotar će nastaviti takmičenje u prvenstvu Bosne i Hercegovine gdje je prvi cilj plasman u Ligu za šampiona a Trebinjci su na dobrom putu da to ostvare.

srpskainfo.com