Grad Trebinje
Trebinje

Do sela Glavica urađeno 700 metara novog puta

U selu Gola Glavica kod Trebinja završena je prva faza radova na asfaltiranju pristupnog seoskog puta, što je bio povod da ovo selo na samoj granici sa Federacijom BiH posjeti gradonačelnik Mirko Ćurić.

Ćurić je rekao da je riječ o 700 metara puta, a da će u narednom periodu biti asfaltiran i ostatak makadamske saobraćajnice, objavljeno je na sajtu Gradske uprave Trebinje.

“Riječ je o značajnom projektu za sve stanovnike sela Gola Glavica i Klikovići. Tamo imamo desetak domaćinstava i poslije mnogo godina ovo je prva lokalna vlast koja je obezbijedila sredstva za ulaganje i u ovaj dio Trebinja”, naveo je Ćurić.

On je podsjetio da je ovo selo bilo na samoj liniji razgraničenja, te da su ova dva sela dala veliki broj boraca u proteklom ratu.

“Ovdje se nalazi i jedna od najstarijih crkava na ovom području koja datira iz 1436. godine i naše obećanje je da ćemo do svake crkve izgraditi put”, poručio je Ćurić.

Prema njegovim riječima, narednih dana biće završeno asfaltiranje svih preostalih ulica koje su predviđene da se urade u ovoj godini, među kojima su i ulice u naseljima Gorica, Otok, te na Zupcima.

Mještani Gole Glavice i Klikovića kažu da su napokon dočekali da se neko sjeti i ovog područja.

“Meni je srce veliko samo kada sam vidio da se radi. Evo su uradili što smo se dogovorili za prvu fazu”, kaže mještanin Šćepo Tarailo.

I Milan Vrčević poručuje da u obećanje gradonačelnika Ćurića nijednom nije posumnjao.

“Imamo još dio puta da uradimo i to ćemo uskoro završiti. Imali smo razumijevanja jer se moraju znati prioriteti, ali ova vlast je odlučila ono što nijedna nije – da ulaže u sela, a i pandemija virusa korona je pokazala da ljudi sve više borave u selima, da se bez njih ne može”, kaže Vrčević.