Grad Trebinje
Izdvojeno Video Region

Doček mitropolita Joanikija u Podgorici: “Vladiko sokole” (Video)

Uz aplauz vjernika i sveštenstva ispred Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici večeras je dočekan novoizabrani mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije, koji će kasnije služiti večernju službu u tom hramu.

Zbog velikog broja vjernika za saobraćaj je zatvoren bulevar ispred hrama, a nakon dočeka oglasila su se zvona, dok su vjernici skandirali “vladiko sokole”, prenijela je RTCG.

Među okupljenima koji su dočekali mitropolita je i premijer Zdravko Krivokapić koji je u obraćanju mitropolitu Joanikiju rekao da ne bi uradio ništa što je na štetu Srpske pravoslavne crkve (SPC) i obećao da će Temeljni ugovor biti potpisan, navodi RTCG.

On je od Joanikija zatražio oprost ako je, kako je rekao, uradio išta loše, a nakon što se obratio mitropolitu zajedno su se uputili prema hramu, gdje su njihov ulazak vjernici propratili aplauzom.

Joanikija je ispred hrama osim Krivokapića dočekala i ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić, a događaju je prisustvovao i predsjednik parlamenta Aleksa Bečić, kao i poslanik Demokrata Boris Bogranović.