Grad Trebinje
Republika Srpska Video

Dodik 26. maja u Beogradu: SNSD organizuje prevoz za ljude koji žele na Vučićev miting (Video)

Predsjednik SNSD Milorad Dodik rekao je danas da podržava miting koji je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio za 26. maj u Beogradu, te je pozvao građane Srpske koji su u mogućnosti da prisustvuju ovom skupu.

Dodik je naglasio da će skratiti planiranu posjetu nekim zemljama, te će doći na najavljeni skup u Beograd i podržati Vučića i rukovodstvo Srbije.

– Mi ćemo kao organizacija odlučiti na koji način da se organizuje prevoz za ljude koji žele da prisustvuju tom događaju i to je u fazi razmatranja –  rekao je Dodik novinarima u Banjaluci nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD.

Dodik je naglasio da apsolutna stabilnost Srbije zavisi od pozicioniranja i snage koju ima njen predsjednik Aleksandar Vučić, te naveo da bilo kakva destabilizacija Srbije ugrožavanjem njegove pozicije nije prihvatljiva za Srpsku.

– To bi Srbiju dovelo u dodatnu destabilizaciju i naš interes je i dalje snažna Srbija koja samo takva ima snagu da pomogne Republici Srpskoj –  istakao je Dodik.

On je podsjetio da su Srbiju destabilizovali nedavni događaji, odnosno dva masovna ubistva u Beogradu i Mladenovcu, i da postoje oni koji su to pokušali da iskoriste za političke obračune.

Dodik je naglasio da Srbija poslije svega mora da bude jedinstvena, istakavši da će Srpska u tom smislu podržati Vučića i rukovodstvo Srbije.

Komentar