Grad Trebinje
Republika Srpska

DODIK IMA NOVI PRIJEDLOG Pozvao i druge partije da podrže prijedlog o jednoj funkciji

Predsjednik SNSD Milorad Dodik rekao je da ta stranka očekuje da će i druge političke partije u Srpskoj prihvatiti prijedlog SNSD da oni koji obavljaju dvije funkcije jedno primanje preusmjere u humanitarne svrhe.

Dodik očekuje da će i druge partije to uraditi, da se ne bi desilo da neko ko bude poslanik i član upravnih odbora prima dvije naknade, već da naknadu za angažman u odboru usmjeri, na primjer, u Dom za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja “Rada Vranješević”.

On je ponovio da će SNSD operacionalizovati stav da izabrani ili imenovani funkcioneri mogu obavljati samo jednu funkciju, te da će razmatrati to pitanje.

– Ostajemo pri onome što smo rekli. Nama je važno, a važno je i za društvo, da oni koji se pojavljuju na dva nivoa ne primaju dvije plate. Tu drugu platu treba da usmjere u humanitarne svrhe, a to će odlučivati partija. Recimo, dobićete račun iz Doma `Rada Vranješević` i naknade će biti usmjerene tamo ili na neko drugo mjesto –  rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je naglasio da će SNSD težiti ka tome da veliki broj ljudi u Republici Srpskoj ima samo jednu funkciju i jedno postavljenje.

Odgovarajući na pitanje da li u druge svrhe treba usmjeriti i novac koji se izdvaja za takozvani “bijeli hljeb”, privilegiju koju će koristiti tridesetak poslanika iz prethodnog saziva Narodne skupštine Srpske, Dodik je rekao da ako je to u skladu sa zakonom, onda on tu ne može ništa da učini.

– Ne mogu da prekršim zakon i da kažem da to ne može, ali bi trebalo razmisliti u ovom sazivu parlamenta na koji način to regulisati – rekao je Dodik.

Komentar