Grad Trebinje
Republika Srpska

Dodik najavio JEDNOKRATNU POMOĆ penzionerima i borcima: Srpska ih za praznike “časti” sa 50 do 100 KM

Penzioneri koji primaju penziju manju od 415 KM, dobiće pred praznike pomoć od 80 KM, a ostali penzioneri po 50 KM, najavio je predsjednik SNSD i srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik.

n je na pres konferenciji SNSD najavio i da će Srpska pred vaskršnje praznike počastiti i demobilisane borce Vojske Republike Srpske.

– Borci od prve do pete kategorije koji imaju primanja manja od 500 KM, dobiće po 100 maraka pomoći. Tih 100 KM će dobiti samo oni koji se prijave na konkurs Vlade Republike Srpske, odnosno nadležnog ministarstva, a konkurs je još otvoren – rekao je Dodik.

Potpredsjednik SNSD i predsjednik Vlade Srpske Radovan Višković je dodao da će sjednica Vlade RS, na kojoj će biti donesene odluke o ovim davanjim, biti održana večeras.

Za ovu jednokratnu pomoć, ili kako je rekao lider SNSD “vaskršnji dodatak”, biće iz budžeta izdvojeno ukupno 15,6 miliona ukupno.

Dodik je istakao da to nije novac od prodaje obveznica u Londonu, jer, kako kaže, novac sa Londonske berze još nije stigao.